Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

LG sa stáva prvým svetovým výrobcom televízorov, ktorý podporuje HomeKit.

Prehrávajte obsah priamo z Apple zariadenia a pohodlne ovládajte televíziu a ďalšie pripojené zariadenia prostredníctvom svojho hlasu.

Spoločnosť LG Electronics (LG) minulý týždeň oznámila, že nová aktualizácia od 25. júla zaručí podporu technológií Apple AirPlay 2 a HomeKit. Tým sa LG stáva vôbec prvým globálnym výrobcom televízorov, ktorý HomeKit podporuje. Aktualizácia sa týka modelov vyrobených v tomto roku, konkrétne LG OLED, NanoCell TV a UHD s podporou ThinQ AI.

Vďaka technológii AirPlay 2 si môžu majitelia televízorov LG AI 2019 pohodlne streamovať obsah zo zariadení iPhone, iPad a Mac priamo do svojich televízorov, a to vrátane podpory formátu Dolby Vision. V aplikácii Apple TV si môžu zákazníci vyberať zo svojich obľúbených filmov a televíznych relácií alebo len prezerať fotografie priamo na televíznej obrazovke. Okrem toho budú s AirPlay 2 kompatibilné aj LG reproduktory. Zákazníci tak budú môcť počúvať napríklad Apple Podcasts, Apple Music či obľúbenú hudbu z knižnice. Spojenie špičkového LG televízora a reproduktorov s umelou inteligenciou, zaručuje užívateľom skutočne unikátny zážitok.

Systém HomeKit navyše umožňuje pohodlne ovládať vlastnú inteligentnú domácnosť priamo z Apple zariadení, a to pomocou aplikácií Home alebo Siri. LG televízory s ThinQ možno ľahko napojiť k aplikácii Home, z ktorej majú užívatelia prístup k základným funkciám televízora, ako je napájanie, ovládanie zvuku či zdroje obsahu. Televízory LG AI možno zároveň pridať do predvolených scén domácnosti, rovnako ako do uložených automatizácií spolu s ďalším HomeKit príslušenstvom.

„Teší ma, že sa naša spoločnosť snaží svojim zákazníkom poskytnúť okrem špičkových technológií aj prvotriedne služby,“ hovorí Tereza Holdová, Marketing Manager Home Entertainment pre Českú republiku a Slovensko a dodáva: „Podpora AirPlay 2 a HomeKit demonštruje náš záväzok ponúkať spotrebiteľom ten najlepší možný zážitok zo sledovania obľúbených programov. Bezkonkurenčný obraz je pre nás už samozrejmosťou.“

Technológie Apple AirPlay 2 a HomeKit sú dostupné na televízoroch LG OLED a Nano-Cell v 140 krajinách už od minulého týždňa, pričom ďalšie aktualizácie budú pokračovať v najbližších týždňoch.

Značky: