Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

HONOR uviedol minulý týždeň na slovenský trh nový ultratenký telefón HONOR X8 za akciovú cenu 199 eur.  HONOR X8 váži len 177 gramov. Jeho telo je navyše veľmi tenké, v páse meria len 7,45 mm. Okrem samotného vzhľadu smartfónu zaujme aj 6,7-palcový displej HONOR FullView s rozlíšením Full HD+ a skutočne tenkými rámčekmi. Vďaka nim zaberá obrazovka 93,6 % čelnej plochy telefónu, čo je jedna z najvyšších hodnôt v tejto cenovej kategórii. Zadnému panelu dominuje štvorica fotoaparátov so 64 Mpx hlavným snímačom, ktorý dopĺňa 5 Mpx širokouhlý snímač so 120-stupňovým uhlom záberu, 2 Mpx makro fotoaparát a ďalší 2 Mpx snímač na vytváranie bokeh efektu na snímkach. Ako si tento štýlový telefón stojí v porovnaní so svojimi konkurentmi Redmi Note 11 4G a Realme 9i?

Výkon procesora Qualcomm Snapdragon 680

Zatiaľ čo Redmi Note 11 4G sa spolieha na starší procesor Snapdragon 662 vyrobený 11nm technológiou, jeho konkurenti HONOR X8 a Realme 9i majú čip Qualcomm Snapdragon 680 vyrobený modernou 6nm technológiou. Ten má nielen vyšší hrubý a herný výkon, ale je aj efektívnejší. Na prvý pohľad sú hodnoty pamäte RAM a internej pamäte pre všetky tri modely rovnaké, teda 6 GB a 128 GB. HONOR X8 však využíva vlastnú technológiu RAM Turbo, ktorá dokáže v prípade potreby zvýšiť pamäť RAM až na 8 GB.

Súťaž o najlepší cenovo dostupný fotomobil

Pokiaľ ide o schopnosti fotoaparátu, HONOR X8 má na prvý pohľad navrch vďaka štvorici objektívov, ktoré zahŕňajú 64Mpx hlavný snímač. Redmi ani Realme sa takouto hodnotou pochváliť nemôžu. Hlavný objektív fotoaparátu HONOR dopĺňa 5Mpx širokouhlý snímač, 2Mpx makro fotoaparát a 2Mpx fotoaparát s funkciou bokeh. Redmi Note 11 ponúka takisto štvoricu fotoaparátov, a to v zostave 50 + 8 + 2 + 2 Mpx. Majitelia Realme 9i sa musia uspokojiť len s trojitým fotoaparátom (50 + 2 + 2 Mpx). HONOR vyťahuje aj tromf v podobe 16 Mpx selfie fotoaparátu, ktorý ponúka aj Realme 9i. Redmi Note 11 si musí vystačiť len s 13 Mpx predným fotoaparátom.

Boj o najštíhlejší pás

HONOR X8 vyhral minisúťaž o najmenší telefón s hrúbkou iba 7,45 mm. Obaja konkurenti majú tiež vyššiu hmotnosť. Zatiaľ čo HONOR váži len 177 gramov a Redmi je len o dva gramy ťažší, Realme váži 195 gramov. Je však spravodlivé poznamenať, že Redmi Note 11 4G aj Realme 9i sú vybavené batériou s o niečo väčšou kapacitou, konkrétne 5000 mAh, zatiaľ čo HONOR X8 má „len“ 4000 mAh batériu. V porovnaní s modelom HONOR môžu konkurenti využívať 33W rýchle nabíjanie. Pozadu však nezostáva ani 22,5W rýchle nabíjanie HONOR, ktoré za 10 minút poskytne dostatok energie až na tri hodiny prehrávania videa.

Pôsobivý dizajn a veľký 90 Hz displej

Dokonale zaoblené hrany, elegantný dizajn a tri farebné varianty (čierna, modrá alebo strieborná) robia z HONOR X8 spoločníka, ktorým sa každý rád pochváli medzi priateľmi. Z porovnávanej trojice má HONOR najväčšiu uhlopriečku displeja, a to 6,7 palca. Štandardná obnovovacia frekvencia v tejto kategórii je 90 Hz, ktorá je rovnaká pre všetky tri telefóny. Rámčeky telefónu HONOR X8 sú minimálne, pričom detailný displej s rozlíšením Full HD+ pokrýva takmer 94 % prednej plochy. Prehliadanie webu alebo aplikácií je tak maximálne pohodlné.

Konečné porovnanie ceny a výkonu

Z porovnávanej trojice je cenovo najdostupnejší model HONOR X8, ktorý stojí len 199 eur. Svojich konkurentov prekonáva kvalitou fotoaparátu, veľkosťou displeja a kompaktnosťou tela. Telefón Redmi zaostáva za novým smartfónom HONOR aj z hľadiska výkonu procesora. Hoci je veľkosť pamäte RAM na papieri u všetkých súperov rovnaká, HONOR X8 prekonáva ostatných v možnosti jej zvýšenia až na 8 GB vďaka technológii RAM Turbo.

Smartfón HONOR X8 si môžete práve teraz zakúpiť za špeciálnu akciovú cenu 199 eur. Špeciálna cena platí počas celého obdobia predobjednávok do 15. mája 2022. Viac informácií nájdete na oficiálnej webovej stránke HONOR www.hihonor.com/sk.

Značky: