Samsung Galaxy Z Fold6 v tenšej verzii neponúkne podporu pre pero S Pen.

Modely so skladateľnou konštrukciou vyvolávajú rozruch v mnohých kútoch sveta. V poslednej dobe sa s nimi ako keby roztrhlo vrece a viaceré spoločnosti hlásia, že ich „skladačky“ sa budú postupne objavovať na viacerých trhoch. Zmenu v tomto segmente hlási aj juhokórejská spoločnosť Samsung, ktorá by mala šiestu generáciu telefónov typu fold mierne zmeniť. Pôvodné špekulácie odkazovali na lacnejší model, ktorý však tento rok zrejme na trh nepríde.

Namiesto neho máme očakávať tenší smartfón, ktorý sa zatiaľ označuje ako Samsung Galaxy Z Fold6 Slim. Tento tenší telefón bude novinkou v segmente skladateľných smartfónov. Za tenšou konštrukciou však bude stáť aj obmena výbavy, keďže súčasná podoba skladateľných telefónov výrobu tenších modelov neumožňuje. Ako to je však zvykom, prvý model bude limitovaný na určitých trhoch.

Galaxy Z Fold6 Slim nebude v Európe

Samsung už pravdepodobne dlho hľadá spôsob, ako osviežiť svoje portfólio skladateľných smartfónov. Dôvodom je aj nižší záujem o ich modely v rámci Číny, kde dlhodobo hlásia úspech domáce firmy ako je Xiaomi, HONOR či Huawei. Samsung sa chce však presadiť aj na tomto trhu, ktorý je pre nich kľúčový. Väčší záujem čínskych používateľov by totiž znamenal aj výrazne vyššie predaje.

Galaxy Z Fold5Zdroj: Touchit.sk
Galaxy Z Fold5

Úspech Samsungu v Číne by mal docieliť aj model s tenšou konštrukciou. Ako sme však už odhadovali v skorších únikoch, modelu by chýbal digitizér, ktorý je kľúčovou súčiastkou na to, aby telefón dokázal využívať pero S Pen. Samsung teda na úkor podpory stylusu nasadí tenšiu konštrukciu. Ako informuje známy leaker s prezývkou Ice Universe, tento model by mal prísť na trh už v októbri.

V Európe by sme sa ho však dočkať nemali, no vzhľadom na výbavu by mohlo ísť o lacnejší model. Podľa všetkého tak pôjde o smartfón, ktorý bude dostupný v Číne a možno v Kórei. Mimo tento trh by sa model nemal predávať, Samsung Galaxy Z Fold6 Slim však možno inšpiruje výrobcu pre ďalšie generácie. Tie sa možno neskôr dostanú práve aj do Európy.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.