Tento model s klasickým dizajnom v budúcnosti vystrieda nová generácia s väčším OLED displejom.

Už staršie správy naznačujú, že Apple čoskoro predstaví ďalšie pokračovanie obľúbenej série iPhone SE. V poradí už tretia generácia by mala prísť na jar tohto roka. Je však možné, že po dizajnovej stránke sa tento model príliš nezmení a ponúkne rokmi osvedčený dizajn.

Nové správy z portálu GSMArena nám však prinášajú trochu iný pohľad na vec a predovšetkým na názov pripravovanej novinky. Generálny riaditeľ spoločnosti Display Supply Chain Consultants Ross Young tvrdí, že novinka sa bude volať iPhone SE+ 5G. Samotný názov modelu naznačuje, že bude vybavený 5G modemom. Po dizajnovej stránke sa však nič nezmení. Aj tento rok dostane iPhone SE 2022 stále 4,7-palcový displej. 

iPhone SE 2021Zdroj: SvetApple
Údajný iPhone SE+ sa očakáva až v rokoch 2023/2024

Pokiaľ sa pozrieme pár mesiacov dozadu, tak súbežne s klasickým iPhonom SE 3 (2022) sa objavovali aj fámy o modeli Plus. Teraz to vyzerá tak, že už vtedy išlo o správy, ktoré sa v prípade modelového radu SE budú realizovať najskôr až o pár rokov.

Očakáva sa, že táto zmena príde v rokoch 2023 alebo 2024, kedy bude predstavená celkom nová generácia iPhone SE s 5,7-palcovým OLED displejom. Stane sa tak v momente, keď cena týchto panelov poklesne na prijateľnú cenovú úroveň, aby sa mohli použiť v cenovo dostupnom modeli iPhone SE 4. generácie.

Teraz sa však sústreďme na tretiu generáciu, ktorá je tu čo nevidieť.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.