Čoraz častejšie sa skloňuje marcové uvedenie na trh.

Model iPhone SE (2020) sa teší veľkej popularite. Pravdepodobne na základe predajných úspechov sa Apple rozhodol skrátiť čas uvedenia jeho nástupcu na trh. Pokým medzi predstavením prvej a druhej generácie ubehli 4 roky, vyzerá to tak, že ďalšia generácia bude predstavená už v roku 2022. 

Portál TechRadar zverejnil správu, v ktorej sa uvádza, že iPhone SE 3 (alebo iPhone SE 2022) by sa mohol čoskoro dokonca dostať do skúšobnej výroby a následne uviesť na trh v prvej polovici roka 2022. Správa taktiež uvádza, že aj dodávatelia sa pripravujú na výrobu iPhonu SE 3. Jeden zo zdrojov spomína marcové predstavenie, čo podporuje správy o rozbiehajúcej sa výrobe.

iPhone SE vs. iPhone 11 Pro
iPhone SE (2020) vs. iPhone 11 Pro

Technické parametre iPhone SE 3

V prípade iPhonu SE 3 sa očakáva, že aj táto generácia bude mať 4,7-palcový Retina HD LCD displej a snímač odtlačkov prstov zabudovaný v tlačidle Home. To znamená, že ani tento model nebude využívať pokročilé Face ID.

Pripravovaný model bude využívať vylepšený zadný fotoaparát s novým senzorom a rozlíšením 12 Mpx, čipovú sadu A15 Bionic (rovnaká ako v prípade série iPhone 13) spolu s externým 5G čipom X60M. S čipovou sadou budú spolupracovať 3 GB pamäte RAM.

Nie je vylúčené, že popri klasickom modeli SE 3 bude predstavený aj model iPhone SE Plus s väčším displejom a 4 GB RAM. O tomto modeli však máme iba veľmi málo informácií.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.