Iste ste mnohí dostali do emailovej schránky spam o tom, ako kamera zachránila vodičovi peniaze pri dokazovaní dopravnej nehody, ktorú nezavinil.
Tiež ste možno počuli o tom, že v rakúsku nie sú kamery v autách na nahrávanie cesty pred vami povolené. Nech je ako chce, u nás ju môžete využiť. Vďaka infračervenému snímaniu aj v noci.

Dizajn a vyhotovenie

Dizajn kamery je minimalistický a dokážete ju ovládať aj bez návodu. To sme si pochvaľovali najviac, keďže návody sa nikomu čítať nechce. To ani v prípade, že všetko ostatné už zlyhalo.

Kamera má 2,4“ displej, na ktorom sa nastavujú všetky podstatné parametre snímania. Je to určite výhoda oproti veľmi zjednodušeným modelom, ktoré majú len objektív a reálne nemáte tak silný dosah na vlastné nastavenia.

cam (1)

Pod displejom sú kontextové tlačidlá a tlačidlo na vypnutie, ktoré je zároveň kombinované ako jedno zo štvorice kontextových. Vypnete ním napríklad snímanie zvuku. Napájanie integrovaného akumulátora je cez miniUSB port a kamera má špeciálny režim nahrávania 30 sekúnd po tom, čo zlyhá jej napájanie. V prípade kolízie, ktorá by toto prerušenie mohla spôsobiť môže byť práve 30 sekúnd kritických. Vstavaný akumulátor umožňuje nakrúcanie videa po dobu 30 minút.

Objektív má svetelnosť F/1.8 a vďaka tomu môžete využiť široký dynamický rozsah. Znamená to, že bude vidno na detaily pred vami za rôzneho osvetlenia alebo v tme. Nestane sa tak, aby nebolo vidno značku auta kvôli tmavému okoliu a presvetleniu jej osvetlenia.

cam (3)

Kamera počas snímania videa umožňuje vytvárať fotografie. To je veľmi dobré na priame zaznamenanie fotiek v slede časovej udalosti. Je to dokumentačné foto a budete na ňom vidieť efekt „rybieho oka“. Kamera má okrem zabudovaného mikrofónu aj reproduktor.

Hlavnou špecialitou, ktorú si všimnete je 130° uhol snímania. Pokryjete s ním kompletne celé dianie pred vami nehovoriac o tom, že v rámci detailov pomôže Full HD rozlíšenie. Existujú dva režimy a to HD alebo Full HD nakrúcanie. V oboch prípadoch máte možnosť využiť snímkovanie 30 fps. V nastaveniach kamery si prispôsobíte aj vyváženie expozície a pridanie časovej značky. Video sa tvorí tak, že sa nahráva postupne do viacerých súborov. Tie môžu mať dĺžku 1,3 alebo 5 minút. Priamo v balení je aj 16 GB pamäťová karta, použiť môžete aj vlastnú až do kapacity 64 GB.

cam (2)

Výhody

  • Rýchly štart nakrúcania
  • Rozdeľovanie videí
  • Svetelnosť objektívu
  • Manuálne nastavenie priamo na displeji
  • „emergency recording“

Nevýhody

  • Fotografie s efektom rybieho oka

Verdikt touchIT.sk

Transcend DrivePro 100 je kamera s Full HD snímaním a vlastným displejom. Má pokročilé nastavenia obrazu a prispôsobenia jej funkcií priamo cez displej na zadnej strane. Hodí sa na snímanie cez deň aj v noci a podporuje režim HDR tu označovaný výrobcom ako WDR. Žiadne zložité nastavovanie ani dlhé štartovanie, skrátka okamžité nahrávanie vtedy, keď to potrebujete.

Cena: 79 EUR

Zapožičal: Transcend

8.0 Kamera do auta

Transcend DrivePro 100 je kamera s Full HD snímaním a vlastným displejom. Žiadne zložité nastavovanie ani dlhé štartovanie, skrátka okamžité nahrávanie vtedy, keď to potrebujete.

  • Možnosti 8
  • Kvalita nahrávania 7
  • Využiteľnosť 9
Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.