Výrobca príslušenstva pre fajnšmerkov má v ponuke aj nejedny slúchadlá, vyskúšali sme veľký model určený nielen hráčom. Ide o najrobustnejšie slúchadlá v našom teste. Silný hliníkový rám s pieskovanou úpravou a tmavým zafarbením vyzerá perfektne. Akýsi technologicko-industriálny dizajn, no vzbudil v nás dojem. Jemne zaoblené hrany s viacuholníkovým dizajnom mušlí vyzerajú veľmi dobre.

Ako vidno, aj relatívne z mála sa dá spraviť veľká vec. Spojovací most má v spodnej časti množstvo polstrovaných vankúšikov. Sú jemné a na hlave netlačia. Opäť je použitý systém hlavnej konštrukcie a automaticky nastaviteľného spojovacieho mosta. Extra jemné náušníky vynikajúco priľnú k hlave a zaistí sa tak tesný kontakt. Subjektívne aj tu je silnejší prítlak, no vzhľadom na tvarovanie sa nám nejavil až tak agresívne.

Poďme však na hlavnú špecialitu slúchadiel. Tou je technológia Bass FX. Výrobca zapracoval technológiu zvuku konštrukčne, a tak majú mušle odnímateľné kovové panely. Tie sú prichytené magnetmi a kedykoľvek ich zase ľahko nasadíte. Ak chcete zvuk bez zosilnených basov, máte tieto bočné kryty nasadené. Kto má radšej silnejšie basy, môže si ich dať dole. My sme nakoniec testovali slúchadlá bez krytov.

Kým výrobca hovorí v tomto prípade o zosilnených basoch, my hovoríme o vyváženom zvuku. Totiž výrobca odporúča nasadiť kryty na dosiahnutie vyváženého zvuku. Slúchadlá majú pevne pripojený plochý kábel, ktorý sa nezamotáva a v balení je aj rozdvojka zo 4-pólového konektora, aby sa dali pripojiť k samostatnému vstupu a výstupu.

Hudobne sa nám zvuk páčil. Výšky síce neboli až také ostré, ako by sme si predstavovali, no  môžete sa spoľahnúť na veľmi dobrú dynamiku basov. Spokojní sme boli aj s detailom stredov. Slúchadlá sú stabilné aj pri vyššom výkonovom zaťažení, preto sú predurčené na hry. Aj v tomto prípade si však hráči kupujú univerzálne slúchadlá vhodné nielen na hranie hier.

 

Hodnotenie
+ unikátna konštrukcia a tvar, Bass FX systém, plochý kábel, dynamika zvuku
– žiadne podstatné

Zapožičal: Cooler Master
Cena: 74 EUR

Tento článok vyšiel aj v tlačenom októbrovom vydaní TOUCHIT č. 8/2016, ako súčasť testu slúchadiel, preto sa niektoré skutočnosti uvednené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.