Tak toto je fakt iné auto. Bežne ho ľudia považujú za Citroen, ale dnes je to samostatná značka. Treba povedať, že hrdá značka. Samotný predaj tejto značky je v podstate zážitok, ktorý si budete pamätať.

Pozrite si prezentáciu tohto nevšedného vozidla v našom videu

Ako sme zistili, predaju značky DS sa na Slovensku darí, v minulom roku predali podstatne viac, ako si naplánovali. Dnes majú DS-ko aj známi ľudia. Historicky DS vychádza z doteraz najpokrokovejšieho vozidla, ktorým je Citroen DS. Ten určite poznáte zo starších francúzskych filmov.

My sme sa zamerali hlavne na technologickú výbavu. Je to hybridné vozidlo, ktoré dobre kombinuje benzínový motor a dva elektrické motory (pre prednú a zadnú nápravu). Auto poskytuje viaceré režimy prevádzky vrátane čisto elektrického a optimalizovaného hybridného. Jeho celkový systémový výkon je skutočne 300 koní a na cestách ho poriadne cítite. Samozrejme, na to musíte mať nabitú batériu, aby ste do hry mohli zapojiť aj elektrické motory.

Počas teplôt v marci sme prešli na plne nabitú batériu zhruba 38 km. Nabíjanie batérie by sme si predstavovali aj rýchlejšie, na wallboxovej stanici sme odoberali kolo 7 kW. Pritom doba nabitia úplne vybitej batérie trvalo 2 hodiny a 20 minút. Na 230 V zásuvke môžete počítať s nabíjaním počas celej noci.

Vynikajúce je vnútorné vyhotovenie, ste tu doslova hýčkaní mäkkou kožou, viacfarebným prešívaním a masírovaním chrbta vodiča. Aj cestujúci vzadu majú svoje pohodlie, je tu napr. motorické nastavovanie pozície operadiel. Viac by sme čakali od kapacity batožinového priestoru, základ je tu 555 litov.

Pri jazde oceníte adaptívne pruženie, auto pritom kamerou sníma nerovnosti na ceste a silou pruženia sa pokúša ich eliminovať. Vo výsledku to funguje skvele a jazdu sme si užili aj na rozbitých slovenských cestách.

Galéria:

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.