Hyundai to so svojou vlajkovou loďou zvládol naplno. Pripravil auto, ktorému z modernej technologickej výbavy nič nechýba, dizajnovo vyzerá veľmi dobre a táto automobilka má na Slovensku veľmi dobré meno ako i servisnú sieť. V podstate sa novým Santa Fe dotiahol na najlepšie nemecké autá, na Santa Fe vidno európske črty.

Je to SUV, nie je však vyslovene do najnáročnejšieho terénu, ale poradí si s blatom, štrkom a vodou. Komfortne vás dopraví do divadla a bezpečne na horskú chatu. Priestoru vo vnútri je na rozdávanie, naozaj príjemne sa v ňom sedí a prvky na ovládacom paneli sú v slovenčine.

Rovnako veľký je aj batožinový priestor (625 litrov), dá sa zväčšiť sklopením zadných sedačiek až na 1695 litrov. Zo stránky výbavy to bola verzia Premium.

Mali sme verziu s dízlovým motorom s objemom 2,2 litra, výkonom 147 kW  a 8-stupňovou automatickou prevodovkou. Dlhodobá spotreba bola 8,1 litra/100 km. Podšľa našich testov je to svižné auto, maximálka je podľa výrobcu 203 km/h, zrýchlenie z 0 na 100 km/h 9,4 sekundy.

V lete príde vhod panoramatické strešné okno a výhodné môže byť aj motorické ovládanie zadných dverí. Páčil sa nám 360° pohľad na auto pri cúvaní s veľmi dobrým rozlíšením kamier aj farebného displeja.

Režimy jazdy sú celkovo štyri. K základným trom ECO, Standard a Sport sa pridáva nový Smart, ktorý adaptívne prepína medzi ostatnými troma režimami. Tento režim sme používali najviac. Páčila sa nám aj navigácia a možnosť pripojenia cez Apple CarPlay. Vhod príde aj zásuvka na 230 V elektrickú sieť na paneli pred zadnými cestujúcimi. Vyhrievanie sedadiel je vpredu a takisto aj vzadu.

Základná cena tohto automobilu je 34 990 eur, naša testovaná verzia s panoramatickým strešným oknom (1200 eur) a metalickým lakom (600 eur) bola v celkovej cene 46 790 eur.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.