Prvý, ktorý oficiálne schválil americký úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA).

Spoločnosť Withings, ktorú nedávno kúpila Nokia, začala predávať zariadenie s názvom Thermo. Ide o prvý bezdrôtový teplomer s Wi-Fi pripojením, ktorý oficiálne schválil aj americký úrad FDA. Zariadenie sa aktuálne predáva iba v Amerike, konkrétne v obchodoch Apple Stores a cez oficiálny web Withings.com. Je možné ho spárovať so zariadeniami so systémom Android a iOS.

Teplomer dokáže vykonať až 4000 meraní v priebehu 2 sekúnd. Práve rýchlosť merania je jednou z hlavných výhod. Zariadenie stačí priložiť k čelu, pričom odporúčaná vzdialenosť medzi kožou a teplomerom je 1 cm.

withings_thermo_04_nowat

Prístroj zobrazuje nameranú teplotu pomocou farebného LED displeja a používateľa informuje aj pomocou zafarbeného okraja – zelená farba znamená štandardnú teplotu, oranžová mierne zvýšenú a červená vysokú teplotu.

Thermo automaticky posiela namerané hodnoty do mobilnej aplikácie Withings Thermo (pre Android aj iOS) pomocou Wi-Fi alebo Bluetooth rozhrania, pričom aplikácia okrem zobrazovania výsledkov rodičom pripomenie, že by mali vykonať ďalšie meranie, ak má dieťa napr. chrípku.

Zariadenie sa bude predávať aj v Európe, cena je 99,95 eur.

Zdroj: 9to5mac

Prečítajte si aj:

Je to oficiálne: Nokia vlastní Withings

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit