ThinkBook teraz prichádza s unikátnou výbavou Lenovo Magic Bay

Štvrtá generácia notebooku ThinkBook 16p je vybavená voliteľným príslušenstvom Lenovo Magic Bay. Notebook je vybavený najnovšími procesormi Intel Core H-series 13. generácie s voliteľnou diskrétnou grafikou až NVIDIA GeForce RTX 4060, je tu možnosť až 16-palcového 3,2K displeja s obnovovacou frekvenciou 165 Hz a podporou Dolby Vision, DDR5 pamäť a podpora duálneho SSD disku s úložiskom s veľkosťou až 2 TB.

Thinkbook 16p
Thinkbook 16p

Na CESe však Lenovo pripravilo inováciu, ktoré ide za hranice technických špecifikácií. ThinkBook 16p Gen 4 predstavuje redizajn navrhnutý s ohľadom na hybridné pracovné prostredie. Tú dosahuje vďaka riešeniu Lenovo Magic Bay, ktorá má priniesť lepšiu použiteľnosť pri videokonferenciách a pri práci na cestách. Batéria s veľkou kapacitou 80 Wh a možnosťou rýchleho nabíjania ponúkne dlhú výdrž na batériu. Väčší sklenený touchpad je navrhnutý pre plynulejšie ovládanie, zatiaľ čo potreby online konferencií naplní zabudovaný kamera s rozlíšením FullHD a štyri reproduktory Harman Kardon otočené smerom k používateľovi. Duálne mikrofóny s funkciou potlačenia hluku sú navrhnuté tak, aby ostatní počuli hlas váš a tlmili okolitý hluk.

Thinkbook 16p
Thinkbook 16p

Špeciálne príslušenstvo cez Lenovo Magic Bay

Zaujímavou vlastnosťou tohto výkonného notebooku je magnetický pin konektor na hornej strane displeja. Ten umožňuje pripojenie modulárneho príslušenstva Lenovo Magic Bay. Toto vybavenie je voliteľne dostupné ako súčasť balíčka vo vybraných konfiguráciách notebooku ThinkBook 16p Gen 4, a dokáže premeniť váš ThinkBook na domáce štúdio na streamovanie videa alebo zaistiť LTE 4G pripojenie na cestách.

Trojica nového príslušenstva Lenovo Magic Bay sa vďaka pin konektoru ľahko používa.

Lenovo Magic Bay 4K Webcam je špecialista na videokonferencie a streamovanie videí vo vysokom rozlíšení. Zahŕňa funkcie automatického ostrenia a automatického rámovania hovorcu s voliteľným zorným poľom. ďalej umožňuje automatické nastavenie okolitého svetla a maximálne rozlíšenie až 4K pri 30 snímkach za sekundu.

Magic Bay Webcamera
Magic Bay Webcamera

Špeciálny 270 ° záves umožňuje otáčať kameru sa v rôznych uhloch. Môžete tak buď použiť kameru v prednom režime na zachytenie seba samého alebo kameru otočiť do režimu s orientáciou do miestnosti a predviesť produkty alebo zachytiť iných účastníkov hovoru či prezentačnú tabulu.

S pomocou softvéru Lenovo View môže integrovaná FHD webkamera fungovať spoločne s touto odnímateľnou webkamerou, pričom spája oba toky videa do jedného. Toto spojenie ponúkne automatické sledovanie tváre či schopnosť rozpoznania tabule.

Magic Bay Webcamera
Magic Bay Webcamera

Doplnkové svetlo Lenovo Magic Bay Light je navrhnuté tak, aby vyriešilo jeden z najčastejších problémov video hovorov a streamovania. Zlé osvetlenie je častým dôvodom toho, že vás účastníci videokonferencie nevidia dobre – obraz je buď príliš tmavý, alebo naopak svetlý a okolité svetlo často vytvára nežiaduce tiene. Lenovo Magic Bay Light dodáva až 200 luxov nastaviteľného jasu. Svetlo sa ľahko pripojí k notebooku ThinkBook 16p Gen 4 a automaticky sa zapne pri aktivovaní vstavanej kamery.

Magic Bay Svetlo
Magic Bay Svetlo

Lenovo Magic Bay LTE je navrhnutý tak, aby riešil problémy s konektivitou. Ponúka rýchle pripojenie 4G LTE pre väčšiu flexibilitu na cestách a obsahuje LED indikátor stavu pripojenia a navyše aj USB Type-C port s káblom na kompatibilitu s inými notebookmi ako je ThinkBook 16p.

Pripojenie na internet cez 4G
Pripojenie na internet cez 4G

Nový smer v oblasti hybridných počítačov

Nové zariadenie si zachováva základné atribúty modelu ThinkBook Plus Gen 2. Teraz prichádza na svet ThionBook Plus Twist, ktorý kombinuje dva typy displejov, pričom displej je otáčateľný okolo centrálneho prvku.

ThinkBook Plus Twist
ThinkBook Plus Twist

Parametre nového ThinkBook Plus Twist sú:

  • Najnovšie procesory Intel Core 13. generácie
  • Nový 13,3-palcový 2,8K OLED dotykový sklenený displej s úzkymi rámčekmi a otočným pántom
  • Farebný 12-palcový e-Ink displej s predným nasvietením na hornom kryte s vylepšenou obnovovacou frekvenciou 12Hz a dotykovým sklom
  • Podpora pera na OLED a e-Ink displejoch s výdržou batérie až 18 mesiacov

ThinkBook Plus Twist je možné používať vo formáte „véčko“ alebo tablet, pričom pri oboch režimoch môžete uprednostňovať buď OLED displej alebo farebný e-Ink displej a to práve vďaka jedinečnému otočnému pántu.

ThinkBook Plus Twist
ThinkBook Plus Twist

E-Ink displej pritom môže znížiť únavu očí pri dlhšom používaní a tiež spotrebuje menej energie. Pre pokročilejšiu prácu s dokumentmi alebo obrázkami môžete prepnúť do režimu tabletu s OLED displejom a komunikovať pomocou pera na jasnom 400-nitovom 2,8K displeji.

Zdroje: Lenovo, CES

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.