Hybrid medzi slúchadlami do uší. Majú tvar slúchadiel, ktoré sa do ucha len prikladajú, no treba ich do ucha vložiť rovnako ako in-ear modely. Na výber máte tradične tri veľkosti nadstavcov.

Rovnako aj my sme našli tú správnu veľkosť, ktorá nám veľmi dobre sedela. Už samotné vloženie do ucha spôsobí výraznejšie odhlučnenie od okolia.

Ovládanie je dotykové a na využitie funkcií slúchadiel nepotrebujete žiadnu aplikáciu. Výrobca ju vlastne ani nedodáva, a tak sa treba spoľahnúť na priame ovládanie na slúchadlách. Tým, že slúchadlá majú predĺžený tvar vo forme paličiek, dajú sa lepšie upraviť v uchu. Minimálne tým eliminujete nežiaduce dotyky na aktívne plochy. Toto je pri iných slúchadlách bez zvislých paličiek horšie a často si ich korekciou v uchu aj stlačíte. Tu sa dá tomu vyhnúť a tým, že sa do ucha vtláčajú, lepšie držia. Vypadávania sa netreba obávať a aj keď nie sú vyslovene športové, nemali by vám vypadávať.

ANC sa dá vypnúť a zapnúť dlhým podržaním dotykovej plochy, takto na druhom slúchadle aktivujete digitálneho asistenta. Podpora je pre Apple Siri a Google Asistenta. Rovnako je tu možnosť ovládania hudby a hovorov. V tomto smere klasika, ktorú majú úplne bezdrôtové slúchadlá zaužívanú. Slúchadlá sa používajú skutočne jednoducho a začína to už samotným procesom spárovania. Stačí otvoriť škatuľku, prípadne stlačiť tlačidlo na jej prednej strane a slúchadlá nájsť cez smartfón. Na jedno nabitie vydržia 4 hodiny, nabíjacia škatuľka poskytne energiu na 3 úplné nabitia. Teda dokopy je tu zhruba 16 hodín bez potreby nabíjať samotnú škatuľku.

Zvukovo dostanete slušné basy, faktom ale je, že výšky nie sú také čisté, ako by sme si želali. V rámci ANC nie sú badateľné rozdiely v prejave. Teda ak vyslovene nepotrebujete mať odhlučnenie vypnuté, nie je potrebné ho vypínať za iným účelom.

Verdikt

Thomson Wear 7811W poskytnú všetko, čo od slúchadiel tohto typu očakávate a netreba si robiť starosti s mobilnou aplikáciou. Toto nie je deficit, skôr výhoda. Je stále mnoho z nás, ktorí nepotrebujú aplikáciu na všetko okolo nás. Zvukovo sú tu isté rezervy, a to najmä v oblasti vyšších tónov.

Cena: 67,90 €

Zapožičal: Hama Slovakia

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.