Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

TIER neustále pracuje na vývoji svojich modelov e-kolobežiek a zlepšovaní funkcionalít. Deje sa tak aj napriek tomu, že hlavná sezóna využívania tohto typu mobility už pomaly odchádza.

Rovnako ako v predchádzajúcom roku, aj túto jeseň a zimu budú e-kolobežky TIER v uliciach Bratislavy k dispozícii 24/7. Intenzívnejší a bezpečnejší zážitok z jazdy prináša spoločnosť TIER Mobility prostredníctvom uvedenia svojho nového modelu elektronickej kolobežky šiestej generácie na bratislavské cesty. Svetový líder v zdieľanej mikromobilite obnovuje aj na Slovensku svoju flotilu modelom TIER 6.  Pridávame sa tak k 20 krajinám Európy a Blízkeho východu, kde už jazdci TIER tieto kolobežky využívajú.

E-kolobežka novej generácie je navrhnutá tak, aby pri jazde poskytovala plynulý zážitok a vysokú úroveň komfortu. Jazdci profitujú zo zvýšenej bezpečnosti a spoľahlivosti. Nové, výkonnejšie funkcionality e-kolobežky šiestej generácie opisuje Boris Ivan, City manažér TIER pre Slovensko: „Nový model e-kolobežky TIER 6 definuje nové štandardy v odvetví mikromobility. Predstavuje doposiaľ najvyššiu úroveň v oblasti bezpečnosti, odolnosti a udržateľnosti v tomto odvetví. Je od základov navrhnutý pre efektívnu a udržateľnú prevádzku. Šiesta generácia e-kolobežiek je odolnejšia, modulárna a má dlhšiu životnosť ako priemerná e-kolobežka na zdieľané použitie.“

Čo konkrétne prináša šiesta generácia e-kolobežiek TIER

Najnovšie funkcie, ktoré spoločnosť TIER so sídlom v Berlíne, pridala do šiestej generácie e- kolobežiek, posilňujú jej pozíciu lídra v oblasti inovácií a najudržateľnejšieho a najbezpečnejšieho prevádzkovateľa v tomto odvetví.

1.            Odolnosť Tento model bol navrhnutý tak, aby vydržal, čo prináša vylepšené diely podliehajúce opotrebovaniu, ako sú brzdové káble a konektory batérie. Teraz tiež obsahuje nové, obnoviteľné funkcie, aby sa predĺžila životnosť vozidla.

2.            Komunikácia Vozidlo poskytuje používateľom priamu spätnú väzbu o obmedzeniach mestských zón (rýchlosť, parkovanie, zákaz jazdy) prostredníctvom displeja a zvukových správ.

3.            Manipulácia S novým držiakom telefónu v optimálnej polohe v priamej viditeľnosti na prehľadné používanie GPS.

4.            Výkon Tento model bol vyvinutý tak, aby ponúkal maximálnu stabilitu a absorpciu nárazov vďaka vylepšenému hydraulickému odpruženiu a širšej základnej doske. Najpokročilejší motor, ktorý pomáha pri pohybe okolo prekážok alebo pri jazde do kopca, a optimalizovaný systém pohonu pre najlepšiu akceleráciu vo svojej triede, čo vytvára veľkú výhodu oproti iným modelom v kopcovitých mestách.

5.            Bezpečnosť Zlepšená viditeľnosť vďaka výkonnejším svetlám viditeľných zo všetkých strán.

„Sme veľmi radi, že nový model kolobežiek prinesie naším používateľom bezpečnejšie a pohodlnejšie presuny mestom. Nový model sa zameriava na bezpečnosť, odolnosť a užívateľskú prívetivosť. Veľké zlepšenie prichádza v používateľskej skúsenosti a hodnotách, ktorú jazdcom i mestám prinášame,“ dopĺňa B. Ivan.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.