Z beta testovania systému vyplýva, ktoré telefóny získajú Android 14 spolu s MagicOS 8 v dohľadnej dobe.

Veľká aktualizácia pre smartfóny od spoločnosti HONOR bude v blízkej dobe obsahovať ako novú verziu operačného systému Android, tak aj nadstavbu MagicOS 8. Výrobca smartfónov pritom už túto aktualizáciu testuje v beta verzii a snaží sa vychytať čo najviac chýb práve v niektorých smartfónoch. Nikoho pritom neprekvapí, že ide najmä o prémiové telefóny spoločnosti, ktoré boli predstavené v posledných rokoch.

Z tohto beta testovania však vyplýva tiež aj to, ktoré smartfóny získajú Android 14 spolu s MagicOS 8 ako prvé. Po týchto smartfónoch však bude nasledovať oveľa viac modelov, preto treba brať do úvahy, že ide o prehľad prvých aktualizovaných modelov.

Android 14 a MagicOS 8 prídu najskôr do týchto modelov

Ako sme už vyššie uviedli, HONOR sa v prvom rade sústredí na prémiové telefóny. Majitelia týchto modelov s tým taktiež rátajú, keďže ide o drahšie smartfóny, pre ktoré výrobca ponúka prémiovú starostlivosť. Ak vás zaujíma, pre ktoré modely práve HONOR testuje Android 14 spolu s nadstavbou MagicOS 8, tak sa môžete pozrieť na zoznam nižšie.

Spoločnosť HONOR je pritom známa a populárna aj v Európe. Po jej odpojení od spoločnosti Huawei, na ktorú sa začali vzťahovať sankcie zo strany USA, začal HONOR vo veľkom rásť. Dôvodom bol najmä prechod majiteľov smartfónov od spoločnosti Huawei práve na modely od HONORu, nakoľko ich operačný systém a tiež v mnohých prípadoch konštrukcia bola podobná.

HONOR má aj v roku 2024 veľké plány a medzi ne patrí aj predstavenie niekoľkých telefónov či ďalších zariadení aj na globálnom trhu. Okrem čínskeho úspechu teda hviezdi aj u nás.

Zatiaľ nie je známe, kedy do vyššie spomenutých modelov príde ako Android 14, tak aj MagicOS 8. Ak však beta testovanie prebehne bez väčších komplikácií, tak aktualizáciu budú majitelia môcť očakávať v blízkej dobe.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.