MIUI 15 nebude vo všetkých smartfónoch rovnaké.

Predstavenie nadstavby MIUI 15 môže prebehnúť už o pár týždňov. Do prvých smartfónov na globálnom trhu sa tak môže nadstavba dostať už koncom tohto roka, prípadne začiatkom toho budúceho. Nie všetky smartfóny však budú disponovať rovnakou verziou nadstavby, čo sa všetkým používateľom pozdávať nemusí.

Portál xiaomiui.net informuje o dvojitej verzii nadstavby, keď jedna bude bežať na verzii operačného systému Android 14. Niektoré modely však využijú MIUI 15 v spojení s Androidom 13. Čo je ale škoda, niektoré modely vôbec nepatria medzi staršie zariadenia.

MIUI 15 s Androidom 13 pre tieto zariadenia

Modely ako Mi 10S, Xiaomi 12X a POCO F3. Tieto tri zariadenia sa aktuálne už pripravujú na aktualizáciu, v rámci ktorej získajú aktualizáciu na nadstavbu MIUI 15. Táto nadstavba však nebude využívať výhody Androidu 14, ktorý má byť základom práve pre novú verziu nadstavby od Xiaomi. Vo všetkých troch prípadoch ide o modely, ktoré vo svojej výbave obsahujú čipset Snapdragon 870.

Xiaomi 12XZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Xiaomi 12X

V prípade všetkých troch modelov ide o zariadenia, ktoré sa prvý raz na trhu objavili v roku 2021. Nejde teda o staré zariadenia, pričom ostatné modely zo série Xiaomi 12 sa k Androidu 14 dostanú. Tieto tri smartfóny ale v konečnom dôsledku využijú maximálne Android 13.

Aktualizáciu môžete čakať v druhom kvartáli roku 2024

Spoločnosť Xiaomi aktualizáciu pre svoje smartfóny vydáva vo vlnách, pričom prvá vlna sa pravdepodobne bude začínať koncom tohto roka. Prvé smartfóny s nadstavbou MIUI 15 by mali byť modely zo série vlajkových lodí a taktiež obľúbené smartfóny, ktoré sa predstavili len nedávno. Tieto tri smartfóny, teda Mi 10S, Xiaomi 12X a POCO F3 by spadali pravdepodobne do druhej aktualizačnej vlny, ktorá prebehne počas druhého kvartálu roku 2024.

Ak vlastníte niektorý z týchto smartfónov, s Androidom 14 už rátať nemusíte. Nadstavbu MIUI 15 však s istotou získate, nakoľko sa už teraz pripravuje.

Zdroj: xiaomiui.net

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.