Využite ponuku operátorov naplno a ušetrite alebo získajte výhody.

Mobilné paušály a pevné služby, ako je pevný internet či televízia, sú dnes považované za samozrejmosť. Ide doslova o komoditu. Tieto služby využíva mnoho Slovákov, avšak nie všetci vedia o tom, že operátori ponúkajú výhodnejšie podmienky, pokiaľ si od nich zoberiete viac služieb.

V tomto článku prinášame aktuálny prehľad toho, čo slovenskí operátori ponúkajú k dátumu publikovania článku – k dátumu 5. marec 2024.

Telekom: Zľava 10 % z faktúry alebo výhody v hodnote 20 %

Telekom ponúka od 1. marca 2024 vynovený program Magenta 1. Na vstup do novej Magenty 1 treba aspoň dve odlišné služby z kategórií mobilný paušál, pevný internet, TV a pevná linka. Znamená to, že nestačia dva mobilné paušály, treba mať kombináciu služieb z minimálne dvoch kategórií (napr. TV + paušál alebo internet + pevná linka). Magenta 1 sa dá zložiť aj iba z pevných služieb.

Ak máte v Magente 1 viacero služieb v celkovej hodnote napríklad 50 eur mesačne, môžete si vybrať, či chcete získať Magenta 1 zľavu vo výške 10 % z ceny služieb (v modelovom príklade by bola zľava 5 eur a za služby by ste teda platili 45 eur mesačne), alebo či chcete benefity.

Ak sa rozhodnete pre benefity, potom budete aj naďalej platiť 50 eur mesačne, avšak získate kredit na benefity vo výške 20 % z ceny služieb (v modelovom príklade by bola výška kreditu 10 eur). Tento kredit môžete využiť podľa potreby na rôzne výhody:

  • 2x viac + darovanie dát (5 eur z kreditu)
  • rýchlejší optický internet (5 eur z kreditu)
  • Wow Wi-Fi (1 až 12 eur z kreditu, podľa programu)
  • Extra TV balíček (1,97 eura z kreditu)
  • vyššia úroveň služby Magio TV (5 eur z kreditu)
  • predplatné služby HBO Max (6 eur z kreditu)
  • predplatné služby CANAL+ (9,99 eura z kreditu)

Benefity si môžete meniť každých 30 dní. Na tento účel poslúži Telekom aplikácia a Magenta 1 portál. Znamená to, že jeden mesiac môžete využívať napríklad HBO Max a ďalší mesiac si aktivujete vyššiu úroveň služby Magio TV.

Rovnako sa môžete prepínať medzi tým, či chcete zľavu alebo chcete využívať benefity. Takúto zmenu môžete vykonať každých 90 dní. Ďalšie informácie o novej Magente 1 si môžete prečítať TU.

Orange: Dvojnásobné dáta a zľava 5 eur na paušál

Orange ponúka niekoľko zliav a výhod, ktoré môžete získať v závislosti od typu služieb. Ak máte od Orangeu aj mobilné aj fixné služby, môžete ich spojiť do ponuky Love a získať:

  • dvojnásobok dát v paušále 
  • zľavu 5 eur mesačne na Stredný a vyšší paušál

Pre úplnosť uvádzame aj benefity, ktoré Orange ponúka pre mobilné paušály:

  • odmena za vernosť – za každý rok využívania služby získate od 500 MB do 3 GB dát mesačne navyše v závislosti od vybraného paušálu
  • služba Online ochrana ako automatickú súčasť každého paušálu
  • 100 % zľava z mesačného poplatku za mobilný paušál na prvý mesiac pre nového zákazníka pri nákupe cez e-shop
  • zľava za prenos čísla do Orangeu od 2 do 5 eur mesačne na celú dobu viazanosti ALEBO hlasový paušál na 3 mesiace bez poplatku

V prípade pevného internetu môžete získať:

O2: Dvojnásobný objem dát alebo rýchlosti pre O2 Paušály a zľava na O2 TV

O2 ponúka program O2 Spolu. Môžete si ho vytvoriť, ak máte O2 Paušál a jeden z programov domáceho internetu. Do O2 Spolu skupiny môžete pozvať kohokoľvek, kto má O2 aplikáciu a jeden z programov O2 Paušál alebo domáci Internet od O2. V skupine môže byť maximálne až 10 zákazníkov.

Všetci členovia skupiny získajú v závislosti od Paušálu až dvojnásobný objem dát alebo rýchlosti:

  • členovia skupiny s Bezstarostným O2 Paušálom získavajú dvojnásobnú rýchlosť dát, v prípade ak nemajú aktívny jeden z balíkov: Maximálna rýchlosť alebo Turbo rýchlosť
  • členovia skupiny so Základným O2 Paušálom získavajú balík 5 GB dát navyše
  • členovia skupiny s Pohodovým O2 Paušálom získajú 10 GB dát na mesiac navyše

Benefit je aktivovaný okamžite. Tieto dáta člen skupiny čerpá prednostne a v prípade ak ich nevyčerpá, tak sa mu prenášajú do nasledujúceho fakturačného obdobia.

O2 tiež ponúka zľavu 50 % na dva roky na službu O2 TV, pokiaľ si ju aktivujete k pevnému internetu (O2 Internet optikou alebo O2 Internet vzduchom). O2 TV obsahuje 75+ TV kanálov, ktoré môžete sledovať na štyroch zariadeniach súčasne. Nechýba 7-dňový archív vysielania.

Ak máte mobilný paušál alebo pevný internet u iného operátora a ste vo viazanosti, O2 ponúka preplatenie zmluvnej pokuty do výšky 120 eur (30 × 4 eurá).

4ka: Zľava na služby

4ka ponúka zľavy pre jednotlivé služby, ale aj špecifickú zľavu na kombináciu skupinového paušálu SLOBODA4 s domácim internetom alebo televíziou. Paušál SLOBODA4 získate so službou pre domácnosť so zľavou za 36 eur/30 dní (štandardná cena je 44 eur/30 dní). Ročne tak ušetríte 96 eur.

Výhody môžete získať aj v prípade, že si od 4ky zoberiete kombináciu TV služby s pevným internetom. A 4ka už tradične ponúka aj zľavu 4 eurá na prvých 15 mesiacov za službu pevného internetu.

V prípade mobilných služieb platí, že každý nový zákazník, ktorý si prenesie svoje telefónne číslo od iného operátora do 4ky a aktivuje si niektorý z paušálov SLOBODA+ a SLOBODA DÁTA, získa automaticky Bonus za prenos čísla v podobe zľavy – 2 eur za každých 30 dní, až dovtedy, kým bude služby využívať a platiť.

Každý zákazník, ktorý si nastaví cez zákaznícky portál Moja zóna alebo mobilnú aplikáciu Moja 4ka pravidelnú úhradu platobnou kartou pre paušál SLOBODA NEKONEČNO +, ho získa za špeciálnu cenu 21 eur na 30 dní až dovtedy, kým bude služby využívať a platiť.

Zdroj: Telekom, Orange, O2, 4ka

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit