Nová sociálna sieť platformy TikTok sa nazýva Whee.

Sociálna sieť TikTok je známa najmä možnosťou zdieľania krátkych videí, ktoré môžete zdieľať s celým svetom. Len krátko po spustení sa stala jednou z najobľúbenejších sociálnych sietí na svete, pričom od spustenia si prešla viacerými vylepšeniami. V súčasnosti umožňuje zdieľať aj dlhšie videá a za spomenutie stojí aj platforma TikTok Lite, ktorá svojich používateľov odmeňuje za sledovanie videí či iné interakcie s nimi.

Teraz však TikTok prichádza s aplikáciou, ktorá má konkurovať platforme Instagram. Slúžiť bude primárne na zdieľanie fotografií a komunikáciu s vašimi priateľmi. Dokonca aj používateľské prostredie vyzerá podobne ako to, ktorým disponuje platforma Instagram.

TikTok spúšťa sieť Whee

O sociálnej sieti Whee sme doteraz takmer nepočuli. Táto sieť začína byť dostupná takmer v tichosti, pričom zatiaľ sa nedostala do oficiálnych obchodov s aplikáciami ako je App Store či Obchod Play s dostupnosťou na stiahnutie. Zároveň sa však dá stiahnuť z obchodov tretích strán. TikTok však zrejme bude pracovať na tom, aby sa v krátkom čase dostala medzi čo najväčší počet používateľov.

Whee, nová aplikácia od TikTokuZdroj: sammobile.com
Whee, nová aplikácia od TikToku

Whee s podobným rozhraním ako má Instagram pracuje na tom, aby si získalo pozornosť aj medzi používateľmi, ktorí nechcú zdieľať len krátke videá. Práve v tomto sa má odlíšiť od TikToku, pričom materská spoločnosť týchto sietí získa väčšiu používateľskú základňu. TikTok a Instagram sú navyše skutočne rivalské platformy, ktoré medzi sebou bojujú o používateľov.

V súčasnosti je Whee dostupné len v menšom počte krajín, no očakáva sa, že porastie skutočne rýchlo. Pre TikTok by bolo zároveň výhodné, ak by umožnil využívať jeden účet používateľa na obe platformy. Ako to však bude s dostupnosťou aj popularitou tejto siete však zatiaľ nie je možné predpovedať.

Zdroj: sammobile.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.