Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Tím Ricoh 3D sa zaviazal podporovať boj proti Covid-19 tým, že ponúka pomoc pri výrobe životne dôležitých ventilátorov.

Tím Ricoh 3D kontaktoval organizáciu Make UK a vládu a potvrdil tak, že je ochotný a schopný prispieť k zvýšeniu hromadnej výroby ventilátorov. Tím verí, že prostredníctvom aditívnej výroby, teda 3D tlače, môže rýchlo a zároveň lacno pomôcť so zhotovením dôležitých komponentov pre ventilátory.

Spoločnosť tak odpovedá na výzvu ministra zdravotníctva Matta Hancocka, aby výrobcovia zo Spojeného kráľovstva urýchlene spolupracovali na zvýšení počtu ventilátorov dostupných pre NHS (National Health Service). Naliehavo žiadal britských výrobcov, aby sa zapojili akýmkoľvek spôsobom.

Mark Dickin, vedúci oddelenia aditívnej výroby a technológií foriem (Additive Manufacturing & Moulding Engineering) v tíme Ricoh 3D, povedal: „Kríza v súvislosti s koronavírusom stále rastie, preto sú naliehavo potrebné nové ventilátory. Hlavnú úlohu v tom bude zohrávať práve aditívna výroba, pretože táto technológia je schopná rýchlo a lacno vyrábať súčiastky na mieru. Prejavili sme ochotu pomôcť akýmkoľvek spôsobom. Náš tím odborníkov je v pohotovosti, aby mohol okamžite navrhnúť a vyrobiť potrebné diely. Toto sú bezprecedentné časy a podniky, ako aj jednotlivci, musia urobiť všetko pre záchranu životov.“

V Taliansku bol tím 3D tlače schopný dodať nemocnici 100 respiračných ventilov na pripojenie pacientov k dýchacím prístrojom v priebehu 24 hodín. Výroba ventilov bežne stojí približne 9 000 libier, no použitím 3D tlače výroba jedného vyšla na necelú 1 libru.

Tím Ricoh 3D sa už dlhšiu dobu podieľa na lekárskych projektoch, ktoré zlepšili životné podmienky pre tisíce ľudí. Zahŕňa to vývoj mechanizmu pákového závesu pre ortotiku členku a chodidla a zapojenie sa do novej revolučnej technológie, ktorá pred operáciou pomocou 3D tlače vidí naskenované a presne replikované končatiny. Aditívnou výrobou sa môžu zhotovovať aj chirurgické nástroje zvyčajne používané pri komplikovaných operáciách.

Značky: