Séria Note je úspešná práve pre svoje dotykové pero.

A nie je to len tak hocijaké pero. Okrem toho, že s ním môžete písať, kresliť (áno aj počítať 🙂 ), môžete s ním ovládať aplikácie. Napríklad fotiť selfie alebo napríklad ovládať hudbu. To, že Note20 je špičkové zariadenie je fakt a netreba okolo toho priveľmi chodiť.

Podstatné ale je, že dotykové pero, ktoré sa vysúva priamo zo smartfónu, uľahčí vykonávanie náročnejších úloh.

Sami to poznáte, potrebujete niečo odoslať, komentovať priamo do PDF, niečo zakresliť, až nakoniec zistíte, že je toho tak moc a spravíte to radšej neskôr na bežnom počítači. Tu sa nič také nestane. Stačí zobrať do ruky toto pero a máte aj náročnejšie veci hotové.

Všetky farebné verzie Galaxy Note20 na slovenskom trhu

Všetky farebné verzie Galaxy Note20 na slovenskom trhu

Pokojne sa pustite aj do PDF dokumentov alebo do kopírovania obsahu, ktorý ste dostali. A čo tak označiť oblasť textu na obrázku a nechať si to previesť do editovateľného textu? Žiadny problém, aj na toto je Note 20 pripravený.

Je pripravený na písanie po displeji. Presne tak ako by ste písali na papier. Ešte aj zvyky bude vydávať ako písanie ceruzkou. Stačí vytiahnuť pero a začať písať. Aj na zamknutom smartfóne. Kedykoľvek si práve potrebujete niečo poznačiť.

Keď to budete potrebovať, je tu možnosť použiť bezdrôtový režim DeX. Smartfón pripojíte k obrazovke alebo smart televízoru, ktorý podporuje funkciu Zrkadlenie obrazovky telefónu bez toho, aby ste museli mať nejaký kábel a môžete pracovať podobne ako na bežnom počítači.

Aby to nevyznelo, že Note 20 je vhodný iba na písanie poznámok rukou alebo kancelársku prácu – je to plnohodnotný multimediálny telefón na hranie hier, pozeranie filmov vo vysokej kvalite a fotenie.

Má špeciálne funkcie na nakrúcanie videa so zlepšených zachytávaním zvuku cez mikrofóny. Ma totiž režim Profesionálne video a z telefónu vyžmýkate maximum. Okrem toho podporuje nočný režim, optické približovanie pri fotení a množstvo kreatívnych režimov.

Tip: Porovnanie smartfónov Samsung Galaxy Note20 / Note20 Ultra nájdete v tomto článku.

Cena: 949 eur

Tento článok je spoluprácou so spoločnosťou Samsung Electronics Czech and Slovak.

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy Note20 zvnútra: Počíta s každým milimetrom

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.