Najkrajšie sviatky v roku sú už predo dvermi.

Ani sa nenazdáme a zasadneme k štedrovečernému stolu. Je úplne prirodzené, že pre svojich blízkych chceme počas Vianoc pripraviť príjemnú atmosféru a obdarovať ich pekným darčekom. Rovnako sa chceme, tak ako každý rok, vyhnúť predvianočnému zhonu, aj keď nie vždy sa to dá. Preto sme pre vás pripravili niekoľko inšpirácií zo sveta technológií, ktoré uľahčia výber toho správneho prekvapenia pod stromček.

Pre lepšiu orientáciu, sme náš výber rozdelili do cenových kategórií. Seriál „Tipy na vianočné darčeky pre celú rodinu”, budeme aktualizovať každú stredu až do Vianoc. Budeme zverejňovať darčekové tipy, ktoré sa nakoniec môžu vynímať aj pod vašim vianočným stromčekom.

Darčeky do 100 eur

Xiaomi Mi Band 4 – Dobre vybavený fitness náramok

Xiaomi Mi Band je jedným z najpopulárnejších inteligentných fitness náramkov, za čo vďačí predovšetkým robustnej konštrukcii, dobre zvolenej výbave a dostupnej cene. Xiaomi Mi Band 4 je skvelým nástupcom predchádzajúcej verzie. Prináša niekoľko vylepšení, pričom tým najvýraznejším je farebný AMOLED displej. Mi Band tiež lepšie monitoruje plávanie a ponúka bohatšie nastavenia. Z hľadiska pomeru cena/výkon ide o bezkonkurenčný fitness náramok, ktorý je určený všetkým používateľom bez ohľadu na ich mieru fyzickej aktivity. Celú recenziu na tento populárny náramok nájdete na tomto odkaze.

Cena: 32,90 eur

JBL Tune 500BT – Bezdrôtové slúchadlá za vynikajúcu cenu

Bezdrôtové slúchadlá s prítlakom na uši. Sú takmer identické s modelom JBL Tune 500. Tie majú len káblové pripojenie a sú ešte o 20 eur lacnejšie. JBL Tune 500BT majú 32 mm meniče, takže nezakryjú celé ucho. Prítlak je tak akurát, trúfame si tvrdiť, že aj pre citlivejších používateľov. Z nosenia vás nebude bolieť hlava, zároveň dobre držia. Nijako sa neposúvajú ani nepadajú. Viac sa dočítate v našej recenzii na tomto odkaze.

Cena: 49,90 eur

Darčeky do 500 eur

motorola one macro – Odborník na makro aj „štandardné“ fotky

Motorola one macro fotí veľmi dobre. Nemusíme ho ani obhajovať, že je to 200-eurový telefón. Slabšie stránky sa prejavia pri večerných fotkách. Cez deň a na fotenie detailov, ktoré inak nemáte veľmi ako zachytiť, je výborný. Otázkou teda bude, či si kvôli tomuto kúpite práve tento model, alebo niektorý iný z radu motorola one. Je ale pravda, že makro fotky s telefónom v tejto a podobnej cenovej triede neodfotíte. Viac sa dočítate v našej recenzii na tomto odkaze.

Cena: 229 eur

Fitbit Versa Lite – Skvelý sprievodca svetom fitness

Inteligentné hodinky Fitbit Versa sme si v redakcii TOUCHIT obľúbili. Majú kompaktné rozmery, jednoduchý dizajn a výborne sa nosia. Takisto majú pokročilé fitness funkcie, môžete pomocou nich platiť cez NFC a obsahujú aj úložisko pre vašu hudbu. Nie sú ani prehnane drahé a majú slušnú výdrž na úrovni 4 až 5 dní. Faktom je, že model Versa otvoril spoločnosti Fitbit dvere do sveta inteligentných hodiniek. Predošlé pokusy totiž neboli veľmi úspešné. Fitbit uviedol na trh odľahčenú verziu hodiniek, ktorá si zachováva dizajn, avšak prišla o niektoré funkcie v snahe znížiť cenu zariadenia. Viac o hodinkách sa dočítate na tomto odkaze.

Cena: 159 eur

Darček do 1000 eur

Samsung Galaxy Note10 – Výborne vybavený smartfón s dotykovým perom 

zdroj: cnet

Smartfón Samsung Galaxy Note10 je vybavený 6,3-palcovým Dynamic Amoled displejom s rozlíšením Full HD+ 2280 × 1080 pixelov a vodeodolnou konštrukciou. Vyniká trojitým 16+12+12 Mpx fotoaparátom a 10 Mpx prednou kamerou. Prednosťou telefónu je výkonný procesor Exynos s 8-jadrami, 8 GB operačná pamäť RAM, interné 256 GB úložisko a operačný systém Android 9.0. Podpora siete LTE, NFC, Bluetooth 5.0, funkcie Dual SIM aj NFC. Z konektorov ponúka USB-C. Dodávaný s praktickým perom S Pen. Viac o modelovom rade Note10 sa dočítate na tomto odkaze.

Cena: od 949 eur (podľa pamäťovej verzie)

Luxusný darček

Acer Predator Helios 300 – Herný notebook s históriou

Predator Helios 300 je dobre známy herný notebook, ktorý sme už testovali v jeho predchádzajúcich generáciách. Teraz nám pristál v redakcii v jeho najnovších konfiguráciách s grafickou kartou GeForce GTX 1660 Ti a GeForce RTX 2060. Okrem iného sme sa zamerali aj na priame porovnanie týchto konfigurácií. Notebook má štýlový dizajn z kovu, veku dominuje logo a nápis PREDATOR a tiež aj dva bočné pásy. Konštrukcia je kvalitná, zariadenie pôsobí odolným dojmom. Nič nevŕzga ani sa neohýba. Viac o Acer Predator Helios 300 sa dočítate v našej podrobnej recenzii na tomto odkaze.

Cena: od 1638 eur

Prečítajte si aj:

Tipy na vianočné darčeky pre celú rodinu: Inšpirácie zo sveta technológií, časť 1.

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.