Hľadáte inšpiráciu na dobrý film alebo seriál? Máme pre vás výber webov, kde sa dozviete, čo dobré si pozrieť alebo čomu sa radšej vyhnúť. Vybrali sme pre vás aj špecializované weby pre vybrané filmy a seriály.

Filmy a seriály na jednom mieste

ČSFD teda Česko-Slovenská filmová databáze www.csfd.cz je server, o ktorom ste už asi počuli. Pre tých, ktorí o ňom nevedeli ho odporúčame práve na hľadanie inšpirácie, čo pozerať. Nájdete tu výber filmov a seriálov zo všetkých kútov sveta a nechýbajú ani upútavky vo forme videa. Odporúčame pozrieť si komentáre používateľov alebo galérie obrázkov priamo z filmu.

ČSFD s novinkami o filmoch a seriáloch

Pri každom sa dozviete všetky podstatné detaily, pri seriáloch aj názvy epizód. Podobne ladený, avšak americký, je server www.imdb.com. Nesie sa v podobnom štýle, avšak viac spravodajsky. Návštevu tohto webu odporúčame tým, ktorí chcú neustály prísun noviniek, či už aktuálnych alebo pripravovaných.

Niečo ako server ČSFD, ale v americkej verzii

Špeciálna pozornosť sa venuje fotografiám hercov alebo si môžete pozrieť, kto z hercov oslavuje v aktuálny deň narodeniny. Všetko je previazané, a tak sa dostanete ku filmom alebo seriálom, v ktorých hrali. Všetko sa tu dá triediť, hodnotiť a komentovať.

Seriálové nebo

Kto chce ešte viac detailov o seriáloch, je tu web www.serialzone.cz. Je v českom jazyku a nájdete na ňom všetky detaily o seriáloch z každej doby. Mnoho z nich má titulky k jednotlivým častiam alebo všetkým sezónam. Každá časť seriálu je detailne rozpísaná aj s najlepšími hláškami, ktoré sa v danej epizóde objavili.

Chceli by ste informácie o hercoch a k nim fotografie? Tento web je to pravé. Nevynechajte ho zo svojho výberu. Poskytuje naozaj hodnotné informácie o všetkom, čo sa v seriálovom svete deje. Rovnako vynikajúci web je www.edna.cz. Javil sa nám prehľadnejší a ak máte svoj obľúbený seriál, odporúčame ho hľadať tu.

Vynikajúci web o seriáloch, ktorý sa nám páčil aj dizajnovo

Dozviete sa všetko o epizódach, hercoch a nechýbajú ani titulky alebo možnosť diskutovať. Pre nedočkavých je pravidelne aktualizovaný zoznam najbližšie vysielaných častí v premiére. Filmové novinky sa dozviete aj na www.movieweb.com alebo na webe www.fantasyplanet.cz, ktorý je venovaný špeciálne tomuto žánru a nielen z oblasti filmu.

Web www.titulky.com má jasný názov, a tak je zameraný práve na titulky k filmom a seriálom. Stiahnuť si ich môžete v rôznych jazykoch, nielen v slovenčine a češtine. Mega server s titulkami je aj www.opensubtitles.org, ktorý je v slovenčine a nájdete na ňom titulky k vášmu obsahu v rôznych jazykoch.

OpenSubtitles.org je ten správny server na titulky

 

 

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.