Školský rok je tu a dobrej inšpirácie nie je nikdy dostatok. Vybrali sme pre vás a pre vaše deti, webové stránky ako pomocníkov pri ich výučbe. Klasické učenie majú v škole, stránky z nášho výberu poskytujú obsah prevažne zábavnou formou.

Precvičovanie matematiky nemusí byť taká nuda alebo postrach, ako si mnohé deti myslia. Na webe www.matika.in nájdete pre svojich žiačikov cvičenia na precvičovanie rôznych úloh. Vybrať sa dá podľa typu úlohy alebo ročníka základnej školy. Po vyriešení úlohy sa zobrazí hodnotenie podľa správnych odpovedí alebo výsledku. Ak chcete svoju ratolesť trochu priviesť k matematike a bez odporu, na tomto webe začnite.

Na webe www.slovencina.eu si môžete precvičiť slovenčinu a ešte sa aj niečo naučiť. Stránka je vhodná pre rodičov, ktorí chcú preskúšať svoje deti. Avšak aj samotní žiaci nájdu využitie. Dozvedia sa trochu teórie bez zbytočného naťahovania a litánií. Dozviete sa, ako napísať vybraný slohový štýl, teóriu z gramatiky a nechýbajú ani diktáty. Pre rodičov ideálne, nakoľko diktáty sú rozdelené podľa ročníka od druhého po deviaty. Nemusíte vymýšľať a hľadať vhodné texty pre vášho žiaka. Nakoniec je tu aj množstvo cvičení a základný prehľad maturitných otázok.

Webová stránka www.starfall.com je zameraná na výučbu zábavnou formou pre deti v škôlkarskom veku a prvé tri ročníky základnej školy. Je celá v angličtine, čo pre vaše dieťa znamená rozvoj cudzieho jazyka. Je to bohato ilustrovaný a animovaný web, ktorý určite odporúčame. Nájdete tu témy na precvičovanie matematiky, geometrie a základy anglických slovíčok.

Podobne zameraný je aj web uk.ixl.com. Je v angličtine a deti si precvičia najmä anglický jazyk a zároveň aj matematiku. Všetko je rozdelené do kategórie podľa školských ročníkov.

V tejto súvislosti odporúčame aj web www.kidzone.ws, kde si deti precvičia anglický jazyk od úplného základu. Začnú napríklad s výslovnosťou písmen a postupne sa môžu prepracovať k mierne pokročilejším cvičeniam.

Na webe www.omalovanky.sk zabavíte vašich najmenších. Nielen maľovankami, ale aj skladačkami, puzzle, sudoku, návodmi ako kresliť atď. Deti sa môžu tešiť na viac zábavy a minimum príkladov. Toto je stránka, kde sa deti primárne zabavia, zároveň ale budú rozvíjať svoje schopnosti a zručnosti.

Podobne je zameraná česká stránka www.predskolaci.cz, kde nájdete maľovanky, pesničky, rozprávky a pracovné listy. To je najmä pre rodičov, vytlačíte im úlohy na papier a nemusia tráviť všetok čas pri obrazovke počítača. Precvičia si grafické riešenie úloh ako aj jemnú motoriku.

Na webe www.dobre-napady.sk nájdu inšpiráciu najmä rodičia. Obsahuje nielen návody a materiály na stiahnutie vo forme aktivít pre školákov a škôlkarov, ale aj rady a tipy do domácnosti a pre váš počítač. Web je vhodný pre celú rodinu. Je tu množstvo zaujímavých pracovných listov pre predškolákov, ktoré sú zamerané na čítanie s porozumením, výučbu hodín, angličtinu a ďalšie.

Neviete si rady s matematikou? Server www.maths.cz obsahuje teóriu a grafické znázornenie teórie na jednoduchšie pochopenie preberanej problematiky. Ak hľadáte niekoho na doučovanie v rôznych predmetoch a aktivitách, pomoc nájdete na stránkach www.doucma.sk, www.tutoriva.com alebo napríklad www.individualnedoucovanie.sk.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.