Leto je ideálny čas na šport. Nie je zima, a tak nie ste príliš stuhnutí a unavení celkovou nepriazňou počasia. Najmä ak sa chystáte so sebou niečo robiť a ešte nemáte zaužívaný návyk. Vybrali sme pre vás stránky, ktoré vám pomôžu sa v týchto oblastiach zorientovať. Možno stačí ísť len tak do prírody na prechádzku. Weby, ktoré sme pre vás vybrali, vás prinajmenšom inšpirujú a posunú termín „od zajtra“ na nejaký skorší dátum.

Cvičiť sa dá aj doma a nielen v lete. Na webe www.cvikynadoma.sk nájdete inšpiráciu na to, aké cviky sa dajú robiť podľa vašich potrieb. Aj tie, ktoré sú špeciálne zamerané na kardiotréning a tiež tipy na vhodný jedálniček. Podrobné a dobre vysvetlené postupy vám ukážu, že začať hoci doma na koberci nie je také náročné. Ak cvičíte v posilňovni, nájdete tipy, ako si poradiť s bežeckým pásom alebo ako cvičiť na rotopede. Neprehliadnite tabuľku spálených kalórií podľa aktivity a hmotnosti. Bude sa vám páčiť, najmä preto, že tabuľka obsahuje bežné činnosti, ako napríklad umývanie riadu, hrabanie lístia, pokladanie dlažby alebo spánok.

Extra veľký web o tom, ako si poradiť v prírode, je na adrese www.svetoutdooru.cz. Nájdete tu tipy na to, akú výbavu si zobrať, recenzie stanov, obutia a tiež rady, ako začať s niektorým zo športov. Lezenie po horách zvládnete aj vy. Nenechajte nič na náhodu a čítajte novinky na tomto webe. Poradí vám, na čo si dať pozor, aby vás neprekvapilo počasie, akú výbavu potrebujete na rafting atď. Špeciálne rady sú venované svieteniu alebo vareniu v prírode. Web, ktorý sa oplatí čítať či uz ide o párhodinové vychádzky do hôr alebo chatovanie.

Ďalší z veľkých webov je www.fitclan.sk. Či už sa do fitka len chystáte, alebo už nejaký čas chodíte, nájdete tu veľa námetov ako správne cvičiť. Nájdete tu tipy na posilňovanie, zaujímavosti zo sveta kulturistiky a tiež tipy ohľadne stravy a recepty na chutné maškrty. Avšak také, ktoré budú v súlade s cvičením a obsahom látok, ktoré by ste telu mali dodať. Dozviete sa aj, ako je to s alternatívami ku klasickému cukru alebo aký typ postavy ste a ako to ovplyvní vaše naberanie svalov alebo tukov.

Láka vás tenis alebo vám pripadá veľmi zložitý? Na webe tenisovysvet.takurcitee.sk nájdete všetko zo sveta tenisu. Môžete sledovať zaujímavosti zachytené na videu, zápasy z Roland Garros alebo zákulisné informácie. Server www.milujemsportovanie.sk prináša informácie a novinky zo sveta rôznych športov a dáva návody ako vôbec začať.

Detailne zameraný web na športovanie je www.sportujeme.sk. Tu nájdete informácie o tom, ako si správne nastaviť tréning, ako cvičiť vybrané partie a tiež ako sa stravovať. V rámci sekcie potravín sa dozviete, ako sú na tom fit tyčinky a ktoré potraviny jesť a ktoré radšej nie. Ideálne pre každého, kto chce cvičiť v posilňovni alebo s TRX a nevie presne ako na to. Články a návody zamerané na vybrané partie budú užitočné, ak už teraz pociťujete nejaké silové rezervy. Nechýba ani sekcia cvikov na doma.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.