Dva nápoje, ktoré majú bohatú históriu. Pripraviť ich môžete z prášku, zaliať len tak alebo k tomu pripraviť kompletný rituál. Nech už pijete tieto nápoje rôznymi spôsobmi, pripravili sme pre vás náš tradičný výber internetových stránok a webov.

A nezabudnite, na chutný čierny čaj nepotrebujete veľké znalosti. Stačí horúca voda, cukor a trochu kyselky a všetko to zaliať dokopy.

Teplý čaj

Pekný web a zároveň internetový obchod s čajom nájdete na adrese www.artoftea.com Podstatný je jeho blok o čaji. Dozviete sa, čo to vlastne je, aké sú druhy čajov, ktoré sú bez kofeínu a ako ho pripraviť.

Na webe www.tea.ca sa dozviete nielen detaily a zaujímavosti o tomto nápoji, zároveň ale zistíte, že sa dá z neho pripraviť viac ako len chutný nápoj. Využitie čaju, ako sa zdá, nemá hraníc a vy si môžete pripraviť našľahaný pohár, ktorý nebude so zmrzlinou, ale s čajovým základom

Na serveri Tea.ca sa dozviete všetko podstatné aj o bylinkových čajoch

Server the.republicoftea.com ponúka veľké množstvo čajov. Nielen to, pred samotným výberom sa o ňom môžete dozvedieť maximum. Nie je len zelený a biely čaj, ale aj špeciálne druhy ako zelený rooibos, prípadne biely čaj. O ňom ste už asi počuli. Tiež sa niečo dozviete o „nečaji“. Teda nápojoch, ktoré nazývame čaj, no ich príprava nie je z listov nejakej odrody čajovníka.

Art of Tea má výborný blog, na ktorom je množstvo materiálu na preštudovanie

Ľadová káva

Na stránke theoatmeal.com/static/coffee.html sa dozviete všetko podstatné o káve. Odporúčame ňou začať. Nie každý chce čítať obsiahly materiál a tu je dokonca pekne znázornené, čo je Mocha, Late, Americano a iný typ prípravy kávy. Podstatné veci v skratke a s poriadnou dávkou humoru.

The Oat Meal má aj sekciu zameranú na kávu. Najdôležitejšie veci a ešte v peknej grafickej forme

Medzi nami je mnoho kávičkárov, čo si radi niečo prečítajú a dozvedia sa viac detailov. Presne pre nich je stránka EspressoCoffeeGuide.com. Zistíte, kde všade sa káva pestuje, aké druhy a odrody existujú a nebudú chýbať návody na prípravu rôznych kávových nápojov. Absolútnou špecialitou je grafický prehľad rôznych typov káv. Je ich tu viac ako na predchádzajúcej stránke. Dozviete sa to, ako spraviť kávu, ktorá sa volá čierne oko a tiež aká káva je suché cappuccino.

Server www.ncausa.org je absolútnym rajom pre každého, kto chce vedieť o káve úplne všetko. Ako sa káva pestuje, aká je jej história, čo všetko je potrebné pri jej pestovaní atď. Dozviete sa aj informácie o kofeíne a jeho účinkoch na srdce. Všetko s vedecky podloženými zdrojmi. Teraz už len zostáva dúfať, že vedci neprídu s novou štúdiou, ktorá by tú pôvodnú vyvrátila. Materiály sa okrem iného venujú problematike geneticky modifikovanej kávy. Prezradíme, že zatiaľ sa Národná kávová asociácia tomuto spôsobu pestovania nebráni. Uvidíme, ako to bude ďalej. Genetické modifikovanie nie je dostatočne preverené časom. Navyše takto upravených plodín bude pribúdať čoraz viac.

A teraz jeden zdroj z nám bližšieho jazyka. Český Institut kávy na adrese institut-kavy.cz je nezávislá aktivita, ktorá chce vniesť trochu vedomostí a pravdy do sveta prípravy a pitia kávy. Stránka prezradí, ako kávu zomlieť, že praženie kávy je umenie, ale tiež aj to, ako sa vyrába rozpustná káva. Vieme, toto mnohí za kávu nepovažujú, avšak odporúčame prečítať články z tohto webu. Budete zase o trochu múdrejší v tom, čo pijete.

Institut kávy, jednoduchá a prehľadná forma, ako informovať o káve a vyvrátiť rôzne mýty

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.