Hľadať na internete niečo užitočné, to je také bežné. Vedeli ste, že na internete je aj veľa stránok vhodných na relax? Napríklad na to, aby ste mohli úspešne prokrastinovať. Nemusíte brať všetko tak vážne a občas sa trochu zabaviť. K stránkam, ktoré budú pre vás pomocníkom pri práci sme tentoraz pridali aj stránky na pobavenie.

Stránka Code Pen vás zabaví. Na adrese codepen.io/akm2/full/rHIsa nájdete ukážku gravitačných síl. Na hlavnej stránke webu je ale množstvo ukážok využitia kresliaceho pera a geometrických tvarov. Vy ovplyvňujete, ako bude výsledok nakoniec vyzerať. Odporúčame vyskúšať. Budete prekvapení, ako dlho na stránke „skysnete“.

Písanie poznámok a dokumentov. Klasická činnosť, ktorú server workflowy.com vníma inak. Vytvárate si všetko v jednom a v rámci štruktúrovaných poznámok pod sebou sa dajú odrážky chápať ako nový dokument. Stačí na ňu kliknúť a zobrazí sa úplne hore ako nadpis nového dokumentu. V hornej časti potom uvidíte cestu dokumentovej štruktúry. Niečo podobné, ako zobrazenie adresárov v Prieskumníku.

Všetci máme radi grafy. Niekedy nudné štatistiky a čísla, no v tomto prípade podané zaujímavou formou. Stránka informationisbeautiful.net ukáže psie plemená podľa toho, ako sú aktuálne vnímané a nevynechá ani vizualizáciu aspektov Brexitu a toho, ako táto vec na nás vplýva po stránke obchodných hraníc a ekonomických dôsledkov.

Pekné veci si všetci radi pozrieme. Netradičný dizajn, ktorý vstupuje do inak bežných vecí. Na stránke www.core77.com sa dozviete, ako môžu vyzerať niektoré veci bežnej spotreby, a to od nábytku, sprchy, kvetináčov alebo botasiek. Komu sa bude máliť, je tu ukážka kvetináča spojeného s lampou.

Stránka www.howlongtoreadthis.com hovorí sama za seba. Využíva síce anglicky písané knihy, no poslúži následne aj na slovenský alebo český ekvivalent. Zadáte názov knihy a vyskúšate si váš osobný test rýchlosti čítania. Potom vám stránka ukáže aj pri ďalších knihách, ako rýchlo vám bude trvať ju prečítať.

Stránka www.pointerpointer.com vás definitívne pobaví. Nebudeme prezrádzať, aký je jej účel. Pochopíte to sami. Možno na to budete potrebovať chvíľu času. Nebojte, aj my sme potrebovali pár pokusov na zistenie, o čo tu vlastne ide. Ale je to neskutočne vtipné, uvidíte sami.

Je neuveriteľné, čo všetko sa dá na internete vytvoriť a ako priveľmi neužitočné to je. Tu je zásoba stránok, ktoré vás donútia zamyslieť sa nad zmyslom týchto internetových výtvorov. Pozor, dávkujte opatrne – isitchristmas.com, ismycomputeron.com a do tretice crouton.net.

Na záver ešte web, ktorý by mohol jedným stlačením tlačidla uviesť veci do stavu tak, ako by ste ich pravdepodobne chceli mať. Jeho efekt môžete vyskúšať na webe make-everything-ok.com. Dajte nám vedieť, či funguje a či vás možno aspoň na chvíľu prinútil spomaliť myšlienkové tempo.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.