Fujifilm uvedie na trh tlačiareň, ktorá vám vytlačí fotku na počkanie kdekoľvek. instax SHARE SP-3  je to prvá tlačiareň pre smartfóny, ktorá dokáže tlačiť fotografie vo štvorcovom formáte instax.

Výrobca sľubuje, že táto prenosná minitlačiareň tlačí fotografie rýchlo, jednoducho a vo vysokej kvalite a to vo štvorcovom formáte na film instax SQUARE, ktorý bol uvedený na trh v máji tohto roku. Pomer strán  1:1 dáva fotografii určitý umelecký vzhľad a príťažlivosť pre mnohých milovníkov fotografie. Teraz sa tento formát môže stať prístupný aj pre majiteľov smartfónov a fanúšikov Instagramu. Štorcový formát fotografií sa teší obrovskému záujmu.

Tlačiareň komunikuje so smartfónom pomocou aplikácie. Tá dostala tiež nové vlastnosti, vďaka ktorým je celý proces od výberu záberu až po vytlačenie fotografie jednoduchý.

Použitím “Collage Template” môže používateľ vytlačiť až 9 záberov na jeden list filmu alebo použitím “My template” doplniť do fotografie text. “My Template” ponúka rámiky v 11 rôznych dizajnoch ako napr. Obal časopisu, obal CD a pod. Požívateľ môže takisto zvoliť farbu, veľkosť a tmavosť textu. Okrem Instagramu, Facebooku či Weibu aplikácia podporuje aj Dropbox, Google Photos či Flickr.

Dostupná  bude v bielej a čiernej farbe. Jednotlivé obrazovky aplikácie boli navrhnuté tak, aby bol celý proces od výberu po tlač jednoduchý aj pre začínajúcich používateľov.

Tento výrobok je najnovším pokračovaním plánov spoločnosti Fujifilm na zdieľanie prirodzenej radosti z prijímania, uchovávania, umiestňovania a zdieľania fotografií a rozširovania fotografického systému instax, ktorý umožňuje okamžite vytlačiť fotografie zo záberov, zaznamenaných smartfónom.

Odporúčaná cena tlačiarne je 199 eur.

Značky: