Začiatkom augusta bola vydaná nová verzia tohto legendárneho správcu súborov.

Hlavné zmeny prišli u ž v desiatej verzii a teraz sa autor sústredil na vydávanie detailnejšie prispôsobených funkcií. Noviniek nie je málo a je ich niekoľko desiatok. Pravdepodobne na všetky neprídete. Museli by ste Total Commander používať vskutku komplexne. Medzi zaujímavé novinky sa dá zaradiť zobrazovanie voľného a celkového miesta na zariadeniach so systémoch s Androidom. Podpora týchto zariadení je kľúčová a často ste v minulosti museli používať Prieskumníka.

Zrýchlilo sa aj komprimovanie a dekompresia ZIP súborov použitím upravenej knižnice libdeflate. Používatelia, ktorí chcú svoje komprimačné programy, majú teraz možnosť použiť 7z.exe alebo 7zg.exe ako externé. V rámci histórie prechádzania adresármi sa teraz prepracovalo menu a už nemá štýl pôvodného menu z Windows. Celkovo je práca s históriou ešte prepracovanejšia, čo vo výsledku bude znamenať rýchlejšie nájdenie konkrétnych adresárov. Nezabudlo sa ani na možnosť odstraňovania histórie a to po novom z kontextového menu.

Program sa dá stále používať v testovacej verzii neobmedzene a autor na tomto nič nezmenil. Vydávaný ako shareware s možnosťami rozšírenia o množstvo plugin modulov. Obsahuje v sebe funkciu na porovnanie adresárov, prezerač množstva formátov, vyhľadávania, ako aj vstavaný FTP klient. Práve toto môže byť argument, prečo využiť overeného správcu súborov. Po vypustení FTP protokolu zo všetkých prehliadačov, je toto spôsob ako ho naďalej využívať bez potreby inštalovať ďalší program.

okno total commander 11Zdroj: TOUCHIT

Zdroj: Ghisler.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.