Údajne ide o oficiálne rendery tohto pripravovaného modelu.

Krátko pred očakávaným predstavením sa dozvedáme aj všetky podstatné kľúčové parametre. Doteraz sme mohli sledovať skutočne bohatú nádielku únikov všetkých zástupcov série Galaxy S22, pričom značná pozornosť sa venovala modelu Galaxy S22 Ultra, ktorý sa má stať duchovným nástupcom série Galaxy Note. Teraz sa však môžeme vďaka portálu 91Mobiles pozrieť aj na údajné oficiálne rendery modelu Galaxy S22+.

Dizajn Galaxy S22+

Po dizajnovej stránke sa oproti predchodcovi pri tomto modeli nedejú takmer žiadne zmeny. V strednej časti displeja sa opäť nachádza selfie kamera a aj rámčeky sú tradične tenké a súmerné. Rovnako sa očakáva, že všetky ovládacie tlačidlá budú sústredené na pravej strane. V prípade zostavy fotoaparátov sa takisto udejú iba minimálne dizajnové zmeny.

Jeden zo zdrojov informuje, že sa dokonca nemáme spoliehať ani na tradičné použitie čipových sád Exynos/Snapdragon podľa regiónov. Je pritom vysoko pravdepodobné, že ohľadom tejto výbavy sa oficiálne stanovisko spoločnosti dozvieme až v deň predstavenia série Galaxy S22. Očakávame, že sa tak stane už 8. februára.

Nový fotoaparát

Očakáva sa, že Galaxy S22+ bude využívať hlavný 50 Mpx širokouhlý fotoaparát s technológiou Adaptive Pixel s dvoma režimami: 108 Mpx režim a 12 Mpx režim. Nemala by chýbať podpora 12-bitového formátu.

Galaxy S22+ do svojej výbavy dostane aj 6,55-palcový LTPO AMOLED displej. Jeho maximálny jas by sa mal zastaviť na hranici až 1700 nitov a nemala by chýbať adaptívna obnovovacia frekvencia, čo sa v tejto kategórii zariadení považuje za očakávaný štandard.

V prípade hmotnosti sa budeme musieť zmieriť s jej zvýšením. Novinka bude údajne vážiť 195 gramov, zatiaľ čo základný model Galaxy S22 bude mať akceptovateľných 167 gramov. O niečo horšie na tom bude model S22 Ultra, ktorý bude vážiť takmer 230 gramov, takže nepôjde o žiadnu “ľahkú váhu”. 

Batéria a rýchle nabíjanie

Najnovšie správy nám takisto potvrdzujú už skôr známe technické parametre. Galaxy S22+ bude na základe novej správy vybavený 4 500 mAh batériou s podporu 45 W káblového nabíjania. Tu si však môžeme povedať iba jedno – KONEČNE.

Rendery Galaxy S22+:

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.