Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Odpočúvajú nás mobilné telefóny? Toto vyskúšajte. (VIDEO)

Určite sa vám to stalo aj vám. Rozprávali ste sa o nejakom produkte, nehľadali ste ho na internete, ale zrazu sa vám začali zobrazovať reklamy práve na tento produkt alebo službu. Ako je to možné?

Sú viaceré vysvetlenia. Jedno z nich je, že síce vy ste tento produkt či službu na internete nehľadali, ale hľadali ju tí, s ktorými ste sa vy rozprávali. Keďže vyhľadávače vedia, kto sú vaši kamaráti napr. na sociálnych službách a máte spoločné časové a priestorové súradnice, skúsia vám tiež ponúknuť rovnaký obsah. Môže sa to stať.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

2. Mapy Google majú nové gesto potiahnutia: Naučte sa ho

Aplikáciám spoločnosti Google spravidla nič zásadné nechýba, ale vždy sa nájde prvok ovládania, ktorý môže zlepšiť používateľský zážitok. Jednou z praktických zmien v aplikácii Mapy je širšie zavedenie gesta potiahnutia. Gestá sa totiž stali prirodzenou súčasťou používania smartfónov, keďže sú až do takej miery intuitívne, že už ani malé dieťa nemusí rozmýšľať, keď si chce v telefóne s dotykovým displejom pozrieť napríklad fotografie z rodinnej oslavy.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

3. Oficiálne: Telekom a O2 budú zdieľať mobilnú sieť. Čo to znamená v praxi?

Slovak Telekom a O2 uzavreli dohodu o zdieľaní technológie mobilných sietí. Ide o prvú dohodu svojho druhu na Slovensku, pretože Telekom aj O2 budú spoločne využívať mobilnú sieť, ktorá bude s výnimkou Bratislavy a Košíc rozdelená do dvoch oblastí – jednu oblasť bude mať na starosti Telekom, druhú oblasť O2.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

4. Elektrokolobežka nie je dopravný prostriedok, tvrdí známy analytik Ján Bazovský

Elektrokolobežky sú pre mnohých ľudí ideálny dopravný prostriedok do mesta, hlavne počas teplých letných dní. Dopravný analytik Ján Bazovský však v rozhovore pre Touchit.sk upozornil, že tieto vozidlá v skutočnosti dopravné prostriedky vôbec nie sú a spájajú sa s nimi mnohé problémy a nedostatky.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

5. Aký telefón kúpiť do 350 eur? (AUGUST 2023)

Telefóny vo svojom životnom cykle od poslednej aktualizácie spred niekoľkých mesiacov príliš nezostarli. Čipová kríza je stále s nami, takže zlacňovanie sa nemusí týkať všetkých smartfónov. Práve naopak, postupne aj s infláciou a slabšími predajmi elektroniky vo všeobecnosti môžeme vidieť kulmináciu ceny alebo mierne zdraženie. Je to ale závislé na konkrétnych e-shopoch. Samsungy sú stále drahšie ako väčšina konkurencie.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

Prečítajte si aj: