Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy uplynulého týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. 5 tipov, ako zrýchliť smartfón s Androidom

Smartfón je niečo ako počítač. Kúpite si lacnejší, no rýchlosť a výkon drahšieho z neho nedostanete. Môžete sa ale dostať o úroveň vyššie. Stačí poznať tie správne tipy. Čo robiť a nerobiť, sa dozviete v článku nižšie.

2. Samsung tvrdí, že fotky Mesiaca nie sú FAKE

V technologickom svete opäť zarezonovala kauza, ktorá sa zaoberala dokonale vyzerajúcimi fotografiami Mesiaca. Tie vďaka funkcii Space Zoom dokáže vytvárať najnovší model Galaxy S23 Ultra, avšak niektorí používatelia tvrdia, že sú falošné. Niečo podobné sa udialo aj v roku 2021, kedy sa podobnej kauze nevyhol ani model Galaxy S21 Ultra. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

3. Vyskúšali sme prehliadač Edge a vyhľadávač Bing s umelou inteligenciou

Na rozdiel od iných technológií, ktoré mali byť „ďalšou veľkou vecou“ a namiesto komerčného úspechu odišli do zabudnutia, má umelá inteligencia (či presnejšie strojové učenie) dosť reálnu možnosť, že skutočne zásadne zmení technologický svet.

Nasvedčuje tomu okrem iného raketový nástup služby ChatGPT, za ktorou stojí združenie OpenAI. Evidentne jej veľmi verí aj technologický gigant Microsoft, ktorý do nej a jej tvorcov postupne investuje 10 miliárd dolárov. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

4. Porovnali sme vlajkové lode Samsung Galaxy S23 Ultra, Xiaomi 13 Pro a iPhone 14 Pro Max

V redakcii sa nám stretli tri špičkové smartfóny – Samsung Galaxy S23 UltraXiaomi 13 Pro a iPhone 14 Pro Max. Využili sme túto príležitosť na ich detailné porovnanie, nakoľko ide o (aktuálne) tie najlepšie telefóny, ktoré si dnes môžete zakúpiť na Slovensku. Do dokonalosti už chýba iba Honor Magic5 Pro, avšak ten sme nemali v redakcii k dispozícii na test v dobe, kedy sme toto porovnanie pripravovali a na jeho zapožičanie stále čakáme. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

5. Samsung Galaxy A54 a A34 5G vo video predstavení

Nové telefóny strednej triedy od Samsungu sme pre vás natočili aj vo video podobe. Našim sprievodcom pri predstavení bol Marek Pažický a hovorili sme o tom, ako je to s kvalitou displeja, výdržou na batériu, odolnosťou a hlavne novou fotografickou výbavou. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

Prečítajte si aj: