Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy uplynulého týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Roborock S8 Pro Ultra: Najlepšie vybavený robotický vysávač (RECENZIA)

Po otestovaní vysávača Roborock S8+ sa nám na pár dní dostal do rúk aj najlepšie vybavený model tohto produktového radu, Roborock S8 Pro Ultra. Na jeho testovanie sme nemali k dispozícii toľko času, koľko by sme potrebovali, ale aj napriek tomu sme získali viacero cenných poznatkov, ktoré zosumarizujeme v recenzii nižšie. A budeme sa venovať aj porovnaniu s modelom S8+, resp. S8, keďže tieto dva vysávače sa odlišujú iba dokovacou stanicou.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

2. HONOR 90: parametre, skúsenosti, ceny a predpredaj (VIDEO)

HONOR 90 prichádza na slovenský trh tak, aby skutočne vzbudil pozornosť. Týka sa to predovšetkým zaujímavej ceny a akcií, ktorá sa s týmto telefónom viaže.

Základná cena pre HONOR 90 v pamäťovej verzii 12 GB RAM a 512 GB pamäti je 599 eur. K tomu sú ale dostupné ďalšie akcie u operátorov. Tie sú už aktuálne v platnosti.

V prípade operátora Orange je dostupná verzia 12 GB + 512 GB v zelenej a čiernej farbe a to za cenu 599 eur, k telefónu Honor 90 však bude dostupný druhý telefón Honor X6 za 1 Euro. Táto akcia platí od 6. 7. do 30. 9. 2023.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

3. Google mení podmienky: Umelá inteligencia sa bude vŕtať vo vašich dátach

Google upravuje podmienky používania svojich služieb, čo znamená, že umelá inteligencia bude môcť využívať vaše dáta ešte vo väčšej miere. Neznamená to úplnú stratu súkromia a vaša bezpečnosť by mala zostať aj naďalej zachovaná. Zmena sa bude týkať najmä toho, aby služby AI mohli prehľadávať webové stránky, prípadne vaše recenzie alebo blogové príspevky a použiť ich na svoje učenie a rozširovanie znalostí.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

4. Tidal pridáva podporu formátu FLAC

Streamovacia služba TIDAL je zameraná na poslucháčov, ktorí sú fanúšikmi vysokokvalitného audia. Najnovšie však generálny riaditeľ spoločnosti Jesse Dorogusker informoval, že služba začala zavádzať streamy vo formáte FLAC, ktoré budú dostupné naprieč celou platformou. Ide o bezstratový zvukový kodek, ktorý ponúka zvuk vo vysokom rozlíšení s frekvenciou až 24 bitov/192 Hz. 

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

5. Nefungujú vám Galaxy Watch na potetovanom zápästí? Samsung chystá nápravu

Inteligentné hodinky Galaxy Watch od Samsungu by už čoskoro mohli lepšie fungovať na zápästiach, ktoré sú pokryté tetovaniami. Informuje o tom portál SamMobile.com s tým, že novinka by mohla byť implementovaná ešte tento rok.

Pochopiteľne, spomínaný problém sa netýka len hodiniek od uvedeného kórejského výrobcu. Je to bežný problém, ktorý pociťujú používatelia nositeľných zariadení, ak majú svoje zápästia potetované. Optické snímače majú totiž problém získavať biometrické údaje cez tetovaciu farbu, ktorá tvorí v pokožke nezanedbateľnú prekážku, a mnohokrát ani samotná detekcia nosenia nefunguje správne.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

Prečítajte si aj: