Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy uplynulého týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Volkswagen tvrdí, že čipová kríza v automobilizme bude pokračovať aj v roku 2023

Čipová kríza bol jeden z nových pojmov, ktoré priniesli dva uplynulé roky. Nedostatok polovodičových súčiastok ovplyvnil nielen odvetia vyrábajúce spotrebnú elektroniku, ale aj automobilový trh. Ako informuje portál Autocar.co.uk, automobilka Volkswagen je presvedčená, že čipová kríza v negatívnom zmysle ovplyvní aj začínajúci sa rok 2023, ktorý vraj pre to bude nestabilný a náročný. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

2. Chcete schudnúť pomocou inteligentných hodiniek? 6 vecí, ktoré by ste mali vedieť

Začiatok nového roka je časom predsavzatí a chudnutie patrí k tým najčastejším. V článku nižšie zosumarizujeme naše skúsenosti z používania inteligentných hodiniek a zhrnieme niekoľko vecí, na ktoré by ste mali myslieť, pokiaľ si chcete kúpiť hodinky iba kvôli chudnutiu, resp. pokiaľ ich máte a chcete ich využiť na chudnutie. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

3. Tento telefón používa Bill Gates

Keďže aj Bill Gates je odkázaný na smartfóny, ktoré sú bežne dostupné na trhu, už pred časom si vybral telefón od Samsungu. Je však pravdou, že k moderným technológiám sa dostane ešte predtým, ako sú uvedené na trh. Pozoruhodné je, že až doteraz bol spokojným používateľom staršieho Galaxy Z Fold3, hoci Samsung ešte minulý rok vydal jeho pokračovanie. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

4. OneDrive sa čoskoro zmení. Toto nastane na konci januára

Od 30. januára 2023 sa upraví názov pôvodného balíka Standalone na názov Microsoft 365 Basic. Pôvodne je to balík s prístupom na OneDrive vo verzii so 100 GB dátami a cenou 20 eur ročne. Microsoft chce týmto krokom zjednotiť názvy svojich služieb. Ide o účet pre jedného používateľa a súčasťou nie sú aplikácie Microsoft Office pre počítač. Webové aplikácie sú stále zadarmo a tie sa dajú používať. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

5. Rôzne spôsoby vykurovania vrátane tepelného čerpadla. Ako fakt ušetriť? (VIDEO TOUCHIT)

Pri voľbe spôsobu vykurovania je dôležité zohľadniť typ budovy, ktorá bude vykurovaná. Stará kamenná chalupa si žiada úplne iný prístup, než je to napríklad v prípade nízkoenergetickej novostavby. Zásadná je taktiež veľkosť vykurovanej plochy a počet osôb, ktoré v dome bývajú. Ďalším faktorom sú technické priestory, bez ktorých sa nemožno obísť v prípade kotla. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

Prečítajte si aj: