Vo štvrtok 8. júna 2017 o 9.00 hod. v Aule Magna sa na Fakulte informatiky a informačných technológií STU v Bratislave na Ilkovičovej ul. konalo finále TP Cup.

My sme boli prítomní na časti s 90 sekundovými prezentáciami projektov a tiež vyhodnotení celej súťaže.

opýtali sme sa dekanky FIIT, prof. Ing. Mária Bieliková, PhD. na to, ako hodnotí tento ročník a aké má pocity z TP Cup. 

A toto je skupina ocenených projektov

Martians: SmartStore

Tím 03 – Martians: Majka Dragúňová, Matej Červenka, Ondrej Kudláč, Matúš Salát,Martin Šidlo, Lukáš Šimek
vedúci: Peter Krátky (externý konzultant spol. Martinus: Ján Súkeník)
web: team03-16.studenti.fiit.stuba.sk

Dlhé dodacie doby pre vašich zákazníkov? Núti ich chýbajúci tovar prejsť ku konkurencii? Máme pre vás jednoduché riešenie – Martians SmartStore! Povieme vám čo, kedy, koľko a dokonca aj kde uložiť, aby ste ušetrili čas a vaši zákazníci nemuseli dlho čakať.

StoryTeller: CoolStoryBro

Tím 04 – StoryTeller: Patrik Januška, Martin Olejár, Jakub Ondik, Adam Neupauer
vedúci: Karol Rástočný
web: www.story-teller.xyz


Projekt Story Teller sa zameriava na efektívny zber funkcionálnych požiadaviek a automatické generovanie akceptačných testov vrátane ich spúšťania. Požiadavky sú zbierané prostredníctvom vizuálneho skicovania obrazoviek a definovania prislúchajúcich používateľských scenárov priamo počas stretnutia so zákazníkom. Na základe vytvorených skíc obrazoviek sú automaticky generované akceptačné testy, ktoré je možné spúšťať. Story Teller sa tak snaží čo najviac zrýchliť a zefektívniť proces analýzy softvérových požiadaviek, vďaka čomu by bolo možné sústrediť zdroje hlavne na proces návrhu a implementácie.

My Food Court: My Food Court

Tím 05 – My Food Court: Jozef Balún, Martin Prekala, Miroslav Rác, Matej Schwartz, Štefan Schwartz, Igor Šimko
vedúci: Michal Kompan
web: team05-16.studenti.fiit.stuba.sk


Prerozprávame vám dramatický príbeh o Milanovi, ktorý je vám podobný viac ako si myslíte. Každý deň rieši dilemu, ktorú riešime všetci. Čo budem dnes jesť? Milan už vie ako na to, zistite to aj vy.

StratosFIIT: Servisný modul pre stratosférický balón

Tím 10 – StratosFIIT: Maroš Frkáň, Jakub Findura, Martin Oravský, Ján Pánis, Dominik Pisarovič, Tomáš Urban
vedúci: Michal Valiček
web: team10-16.studenti.fiit.stuba.sk

Cieľom nášho projektu je plne funkčný a spoľahlivý servisný modul umožňujúci pravidelné vypúšťanie balónov s experimentami rôznych projektov našej fakulty. Tento servisný modul je špeciálne zariadenie, ktoré pracuje v špecifických podmienkach ako je radiačné pozadie a extrémne zmeny teplôt. Jeho neoddeliteľnou súčasťou je schopnosť zasielať informácie o svojej polohe za účelom úspešného dohľadania balóna po dopade naspäť na zem.

Talented otters: SecMon

Tím 14 – Talented otters: Norbert Danišik, Matej Guráň, Matúš Jurika, Štefan Kadlic, Roland Lang, Milan Poliak, Matej Puk
vedúci: Ján Laštinec
web: team14-16.studenti.fiit.stuba.sk

Je načase monitorovať bezpečnosť siete? Urob rozhodnutie! Rozhodneš sa pre lacné rozšíriteľné open source riešenie alebo pre drahé platené uzavreté riešenie? Voľba je na tebe.

Nautilus: Nautilus

Tím 19 – Nautilus: Jakub Hagara, Adam Rafajdus, Martina Redajová, Tomáš Repiský, Jozef Sitarčík, Martin Vaško
vedúci: Nadežda Andrejčíková
web: team19-16.studenti.fiit.stuba.sk

Nebaví vás už prehľadávať tisíce strán časopisov kým nájdete potrebné informácie? Chceli by ste pri vyhľadávaní nájsť články odpovedajúce na vaše otázky bez zbytočných článkov okolo? Náš nástroj Nautilus pomáha spracovávať archivované periodiká, umožňuje upravovať kvalitu zdrojov a extrahuje články, v ktorých si následne môžete vy vyhľadať len tie, ktoré sú pre vás potrebné. Nautilus – pomáhame uchovávať a sprístupniť informácie.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.