Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov a zariadení pre inteligentnú domácnosť, predstavuje na trhu novinku v podobe AX1800 bezdrôtového routera Archer AX23 s podporou štandardu Wi-Fi 6 (802.11ax) a maximálnou rýchlosťou prenosu dát do 1,8 Gb/s . Ideálne do bytu aj malej kancelárie.

Superrýchla sieť s plynulým pripojením

Z tejto rýchlosti dosahuje novinka celkom 1 201 Mbit/s vo frekvenčnom pásme 5 GHz a zvyšných 574 Mbit/s v pásme 2,4 GHz. Vďaka štvorici externých antén je bezdrôtové pripojenie stabilné a pokrytie domácnosti, kancelárie alebo iného priestoru optimálne. Prenášať dáta v oboch pásmach je možné súbežne, pričom vo 2,4GHz pásme môžete vykonávať menej náročné on-line aktivity, ako je čítanie e-mailov alebo prezeranie webových stránok, v 5GHz pásme pokojne hrajte on-line hry alebo streamujte video vo vysokom rozlíšení.

Práve streamovanie alebo sťahovanie videí v rozlíšení 4K alebo hranie najnovších on-line hier je niečo, čo u predchádzajúcich štandardov Wi-Fi síce možné bolo, ale nie príliš plynule. U Wi-Fi 6 je však plynulosť prioritou číslo jedna, a v prípade Archer AX23 je tento cieľ ešte ďalej podporený ďalšími technológiami.

Technológie pre vyššiu efektivitu prenosu

Patrí k nim napríklad OFDM pre komunikáciu s viacerými koncovými zariadeniami súčasne. Vďaka vylepšenému algoritmu navyše rastie výkonnosť pokrytia bezdrôtovou sieťou. A už samozrejmosťou je potom Beamforming, teda technológia modelovanie lúča, ktorá opäť zvyšuje rýchlosť aj efektivitu pripojenia koncových zariadení.

Rýchle a stabilné pripojenie k sieti podporuje aj vysoko efektívna čipová sada Qualcomm novej generácie, ktorá zároveň šetrí spotrebu energie. Samozrejmosťou je potom kompatibilita routera s väčšinou poskytovateľov internetových služieb, s dodatočnou podporou L2TP/PPTP. K dispozícii je aj podpora IPTV, ktorá pracuje s existujúcimi funkciami TV cez internet.

OneMesh aj vysoká úroveň zabezpečenia

Router patrí do rodiny zariadení TP-Link, ktoré je možné kombinovať v rámci zjednoteného meshového ekosystému s názvom OneMesh. Použitie je možné napríklad s extendermi OneMesh pre plynulé pokrytie celej domácnosti a „bezšvový“ roaming signálov.

Novinka sa ďalej chváli vysokou úrovňou zabezpečenia so šifrovaním podľa štandardu WPA3, ktorý znamená oveľa vyššiu úroveň ochrany vašich dát v porovnaní so staršími protokolmi. Súčasťou sú napríklad bezpečnejšie šifrovanie hesiel Wi-Fi sietí alebo vylepšená ochrana proti útokom hrubou silou.

K možnosti zabezpečenia patrí aj funkcia rodičovskej kontroly, ktorá funguje medzi všetkými smerovačmi a jej súčasťou sú napríklad blokovanie adries URL, správy profilov, pozastavenie a ďalšie.

V neposlednom rade treba spomenúť ešte mobilnú aplikáciu pre Android alebo iOS s názvom Tether, pomocou ktorej môžete jednoducho spravovať všetky nastavenia routera v českom aj slovenskom jazyku. To je samozrejme aj naďalej možné tiež prostredníctvom intuitívneho webového rozhrania.

Kľúčové vlastnosti Archer AX23:

  • Rýchla sieť Wi-Fi 1,8 Gb/s – vychutnajte si plynulé streamovanie a sťahovanie v rozlíšení 4K s Wi-Fi sítí 1,8 Gb/s.
  • Pripojte viac zariadení – smerovač komunikuje s viacerými zariadeniami pomocou OFDMA a súčasne znižuje oneskorenie.
  • Rozsiahlejšie pokrytie – vylepšený algoritmus, výkonný lúč a vysoko výkonné antény zvyšujú výkonnosť pokrytia siete Wi-Fi.
  • Platforma novej generácie – vysoko efektívna čipová sada Qualcomm novej generácie poskytuje rýchle a stabilné pripojenie k sieti Wi-Fi a zároveň šetrí spotrebu energie.
  • Rodičovská kontrola – vychutnajte si všestranné a pritom bezplatné funkcie rodičovskej kontroly, vrátane blokovania adries URL, správy profilov, pozastavenia a ďalších.
  • Pracuje s väčšinou poskytovateľov internetových služieb – kompatibilný s väčšinou poskytovateľov internetových služieb s dodatočnou podporou L2TP/PPTP. Podpora IPTV pracuje s existujúcimi funkciami TV cez internet.
  • OneMesh – používajte s extendermi  OneMesh, aby ste získali pokrytie celej domácnosti a mohli si vychutnávať hladký Wi-Fi roaming.
  • Jednoduché nastavenie – s aplikáciou TP-Link Tether nastavíte smerovač za pár minút.
  • Spätná kompatibilita – podporuje všetky predchádzajúce štandardy 802.11 Wi-Fi zariadení.

Značky: