Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Trend Micro celosvetový líder v oblasti bezpečnostných softvérových riešení, oznamuje zisk dvoch ocenení, ktoré potvrdzujú poprednú pozíciu firmy v oblasti bezpečnosti IT. Analytická spoločnosť Gartner zaradila Trend Micro do kvadrantu lídrov v oblasti ochrany koncových bodov a spoločnosť IDC vo svojej správe uviedla, že Trend Micro dosiahlo s 30,3 percentami najväčší podiel na trhu s bezpečnostnými riešeniami pre oblasť serverov.

Gartner: Magický kvadrant pre oblasť ochrany koncových bodov

Správa Magic Quadrant for Endpoint Protection Platforms spoločnosti Gartner je založená na posudzovaní úplnosti vízie a schopnosti jej realizácie v oblasti platforiem pre ochranu koncových bodov. Spoločnosť Trend Micro sa v tejto správe a v kvadrante lídrov objavuje každoročne už od roku 2002, tento rok sa dokonca v oblasti úplnosti vízie umiestnila zo všetkých hodnotených firiem najlepšie. Riešenie ochrany koncových bodov spoločnosti Trend Micro ponúka firmám komplexné zabezpečenie naprieč všetkými zariadeniami a aplikáciami pre ochranu koncových bodov v cloude, hybridnom alebo fyzickom prostredí.

„Umiestnenie Trend Micro v Magickom kvadrante spoločnosti Gartner nás nielen utvrdilo v tom, že naše súčasné aktivity mieria správnym smerom, ale taktiež aj v tom, že naša vízia bezpečnosti bude schopná úspešne čeliť novým výzvam,“ hovorí Kevin Simzer, výkonný viceprezident pre predaj, marketing a obchod spoločnosti Trend Micro.

Pre viac informácií o Magickom kvadrante a stiahnutie kompletnej správy spoločnosti Gartner navštívte Completeness of Vision in the Leader’s Quadrant.

 Magical_Quadrant_EPP_nowat

IDC: Zabezpečenie serverov: Virtualizácia a cloud všetko mení

Analytická firma IDC vo svojej správe Server Security: Virtualization and Cloud Changes Everything označila Trend Micro za lídra globálneho trhu so zabezpečením serverov. Na tomto neustále rastúcom trhu, ktorý v roku 2014 dosiahol objem viac ako 800 miliónov dolárov, zvýšilo Trend Micro svoj podiel na 30,3 percent, čím prekonalo všetkých konkurentov. Trend Micro háji prvú priečku v podieli na trhu so zabezpečením serverov už šesť rokov.

„IDC predpovedá, že trh so zabezpečením bude neustále rásť najmä vďaka virtualizácii, cloudovým  a hybridným spôsobom nasadenia, ktoré vyžadujú nové prístupy k bezpečnosti,“ povedal Bill McGee, senior viceprezident pre cloud a dátové centrá spoločnosti Trend Micro. „Vedúce postavenie na trhu je výsledkom našej snahy zohľadňovať potreby zákazníkov v oblasti hybridného cloudu a dodávať komplexnú sadu nástrojov, ktoré sa jednoducho riadia a automatizujú pre redukciu prevádzkových nákladov na popredných platformách ako je Vmware, Amazon Web Services a Microsoft Azure,“ dodal McGee.

Pre viac informácií o trhu s bezpečnostnými riešeniami navštívte IDC Technology Spotlight, kde si môžete stiahnuť aj report IDC.