Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Pilot bobov Shanwayne Stephens (29) a brzdič Nimroy Turgott (27) sa udržiavali v kondícii napríklad aj tak, že si v záhrade vytvorili vlastné zariadenie na vzpieranie a namiesto špeciálnych sánok používaných v posilňovni na tlačenie závaží, využívali na vytrvalostný tréning ich MINI, ktoré tlačili nahor a nadol po súkromnej ulici v Peterborough.

Keď sa v MINI UK pred začiatkom leta dozvedeli o netradičnej príprave tejto dvojice, rozhodli sa, že ich tréningové vozidlo vylepšia na MINI Cabrio Cooper skrášlené nezameniteľnými farbami jamajskej vlajky, aby tak mohli získavať nových fanúšikov všade, kam prídu.

Shanwayne k tomu povedal: „MINI bolo vždy súčasťou môjho života. Momentálne vlastním Austin Mini z roku 1992 a moja snúbenica jazdí na MINI 3-dverovom, ktoré sme aj využívali na trénovanie, takže som veľmi nadšený z toho, že máme nové tréningové kolesá v podobe kabrioletu. Dáva nám to novú a väčšiu motiváciu na dosahovanie našich cieľov a sme veľmi vďační, že MINI UK ocenilo našu tvrdú prácu a zanietenie, ktoré sme počas karantény vložili do nášho tréningu.“

Bobisti momentálne trénujú, aby sa kvalifikovali na Zimné olympijské hry, ktoré sa v roku 2022 uskutočnia v Pekingu. Taktiež sa pripravujú na viaceré tohtosezónne preteky v Severnej Amerike a v Európe, pričom hlavným podujatím budú majstrovstvá sveta v Lake Placid. V americkom zimnom stredisku v štáte New York sa uskutočnia vo februári 2021.

Pilot bobov Shanwayne Stephens a brzdič Nimroy Turgott, členovia Jamajského národného bobového tímu:

1. Ako ste sa dostali k bobom?

Shanwayne: K bobom som sa dostal počas služby v Kráľovskom letectve, kde sme zimné športy používali v rámci výcviku a pretekali sme medzi armádou a námorníctvom.

Nimroy: Ja som sa k bobom dostal po zranení z atletiky. Najskôr v rámci rehabilitácie, následne som tomuto športu úplne prepadol.

2. Na čo sa práve pripravujete?

Momentálne trénujeme, aby sme sa kvalifikovali na Zimné olympijské hry, ktoré sa v roku 2022 uskutočnia v Pekingu. Taktiež sa pripravujeme na viaceré tohtosezónne preteky v Severnej Amerike a v Európe, pričom hlavným podujatím budú majstrovstvá sveta v Lake Placid. V americkom zimnom stredisku v štáte New York sa uskutočnia vo februári 2021.

3. Čo robíte pre to, aby ste sa stali najlepšími v tomto športe?

Na to, aby ste sa stali najlepším v boboch, musíte byť talentovaní, trpezliví a veľmi odolní, pretože tento šport je mimoriadne fyzicky aj psychicky náročný. Žiaľ, v našom športe zohráva podstatnú úlohu aj technika a tí, ktorí majú najlepšie vybavenie, môžu pomýšľať aj na najvyššie priečky. Keďže sme malý tím bez štátnej podpory, musíme sa spoliehať sa sponzorov. Iba tak sa udržíme v hre.

4. Ako vyzerá váš bežný tréning?

Náš bežný tréning pozostáva z množstva hodín strávených v posilňovni vzpieraním, tlačením vozíka a šprintmi. Avšak Covid-19 nám to radikálne zmenil.

5. Ako ste sa prispôsobili počas karantény?

Karanténa bola náročná pre každého, no našťastie sme ju s Nimorym absolvovali spolu, takže sme mohli absolvovať veľa kvalitných tréningov. Z dreva sme si v záhrade spravili malú telocvičňu a v rámci vytrvalostných tréningov sme na priemyselnom pozemku tlačili do kopca a z kopca vozidlo MINI Cooper.

6. Prečo MINI?

MINI bolo vždy súčasťou môjho života. Momentálne vlastním Austin Mini z roku 1992 a moja snúbenica jazdí na MINI 3-dverovom, ktoré sme aj využívali na trénovanie.

7. Ako využijete vaše vynovené tréningové kolesá?

Sme veľmi nadšení z toho, že máme nové tréningové kolesá v podobe kabrioletu. Dáva nám to novú a väčšiu motiváciu na dosahovanie našich cieľov a sme veľmi vďační, že MINI UK ocenilo našu tvrdú prácu a zanietenie, ktoré sme počas karantény vložili do nášho tréningu.

8. Čo na vás momentálne čaká?

S pretekmi začíname v novembri na podujatí Severoamerický pohár, štartujeme vo Whistleri a následne vo februári v Lake Placid na majstrovstvách sveta. Zámerom je pretekať v 2- aj 4-sedadlových boboch, no momentálne nemáme 4-sedadlové boby. Najbližším bodom programu je rozšíriť náš tím na vrátiť do pretekov jamajské 4-sedadlové boby.

Značky: