Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Slováci si nechávajú elektroniku doviezť stále častejšie domov alebo do práce.

Minulý rok najazdili vodiči Datartu viac ako 1,3 milióna kilometrov, čo zodpovedá 33 okružným cestám okolo Zeme. Tento týždeň môžu, navyše, zákazníci využiť službu dopravy zadarmo.

Datart rozváža na Slovensku priemerne 120 zásielok denne. V predvianočnom období denný priemer rastie na 200 zákazníkov. „Máme však aj veľmi exponované dni, kedy dovezieme tovar približne 350 zákazníkom,“ hovorí Iva Pavlousková, hovorkyňa Datartu. Keďže záujem o službu rozvozu objednávok stále rastie, Datart sa rozhodol zapojiť do akcie usporiadanej nákupným portálom Heureka.sk „Deň dopravy zadarmo“. Od pravého poludnia 15. novembra do pravého poludnia 16. novembra 2016 poskytne zákazníkom dopravu zadarmo na všetky druhy tovarov, bez ohľadu na hodnotu objednávky.

Najčastejšie si zákazníci nechávajú tovar doviezť uprostred týždňa, v stredu a vo štvrtok medzi 9:00 až 14:00 hodinou. Ďalším obľúbeným časom sú večerné hodiny od 19:00 do 21:00 hodiny. Naopak, najmenší záujem o dopravu je v pondelok. Vyplýva to z údajov spoločnosti Datart, ktorá ročne rozvezie tovar viac než 85-tisíc zákazníkom a za desať rokov urobila vyše 500-tisíc rozvozov. Tie zahŕňajú okrem samotnej dopravy aj vynesenie spotrebiču do bytu, jeho zapojenie, oboznámenie zákazníka so základnými funkciami, upratanie a tiež odvoz starého spotrebiča na ekologickú likvidáciu.

Datart rozváža zásielky do všetkých regiónov Slovenska. Minulý rok najazdili jeho vodiči vyše 1,3 milióna kilometrov, čo zodpovedá viac ako trom cestám na Mesiac alebo 33-násobku obvodu Zeme. Na Slovensku má Datart 14 vlastných vozidiel, ktorých priemerný vek sú štyri roky. Jazdí s nimi 25 vodičov, ktorí zákazníkom rozvážajú tovar každý deň v roku, vrátane víkendov a sviatkov. Predajca aj v tomto roku zabezpečí rozvoz až do štedrého dňa.

Značky: