Atómovky na Twitteri pokračujú.

Sociálna sieť Twitter pod vedením Elona Muska zažíva búrlivé obdobie. Jednou z posledných veľkých zmien bolo premenovanie siete na „X“, hoci stále platí aj pôvodná doména Twitter.com. Teraz prichádza ďalšia novinka – videohovory.

Ich príchod na platformu potvrdila pre portál CNBC.com výkonná riaditeľka Twitteru Lida Yaccarino. Ako konkretizovala, v rámci siete bude možné telefonovať bez nutnosti poznať telefónne číslo druhej osoby.

Ide o ďalší krok k naplneniu vízie Elona Muska, ktorý chce Twitter premeniť na multifunkčnú aplikáciu, v ktorej by používateľ „vedel robiť všetko“. Súčasťou tohto plánu má byť aj platenie a uskutočňovanie rôznych transakcií.

V zásade by teda šlo o globálnu verziu čínskej aplikácie WeChat, ktorá v domovskej krajine slúži skutočne ako multifunkčný softvérový nástroj na najrôznejšie účely, vrátane platenia. Lenže zatiaľ čo Čína je uzavretý a prísne kontrolovaný trh, kde vytvorenie takejto platformy pod doktrínou vládnucej komunistickej strany nie je zásadný problém, v prípade globálneho trhu to môže byť neuskutočniteľná úloha.

V posledných mesiacoch boli pre platiacich používateľov Twitteru zavedené nové funkcie, ako napríklad dlhšie 25 000-znakové tweety, sťahovanie videí či zverejňovanie pracovných ponúk. Na druhej strane sa pre bezplatných používateľov zaviedlo čoraz viac obmedzení vrátane zníženia počtu tweetov/postov, ktoré si možno denne prečítať. Tieto zmeny a rebranding Twitteru však neprijali všetci jeho používatelia pozitívne a ľudia sa trochu rozdelili v názore na to, či to bola potrebná zmena alebo nie.

Napriek tomu všetkému a skutočnosti, že spoločnosť zaznamenala 50-percentný pokles príjmov z reklám a prepustila veľkú časť zamestnancov, sa zdá, že nové funkcie, názov a všetok rozruch okolo X fungujú. Teda aspoň podľa Muska, ktorý nedávno zverejnil, že používatelia siete dosiahli v roku 2023 nové mesačné maximum s 541 miliónmi ľudí v porovnaní s 368 miliónmi v roku 2022.

Zdroj: CNBC.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.