Limit na maximálny počet znakov príspevkov na Twitteri sa zvyšoval hlavne v posledných rokoch.

Twitter bol kedysi skutočnou mikroblogovacou sociálnou sieťou, na ktorej platilo celkom drastické obmedzenie 140 znakov na jeden príspevok. Tento limit platil od založenia platformy v roku 2006 a zmena nastala až o desať rokov neskôr, keď sociálna sieť prestala do tohto limitu počítať webové odkazy a fotografie.

V roku 2017 prišla ďalšia zmena, zdvojnásobenie počtu na 280 znakov. Mnohým ale ani to nestačilo a tak príspevky rozdeľovali, či ich dávali vo forme textu do fotografie. Po príchode Elona Muska na čelo platformy (keď nezostal doslova kameň na kameni) sa ale zmenilo i to a používatelia platenej služby Twitter Blue mohli od februára zverejňovať twíty s dĺžkou až 4000 znakov.

Teraz padol i tento limit a po novom to bude dokonca 10 000 znakov. Novinkou je i možnosť vyznačiť časti textu tučným písmom, alebo kurzívou. Dĺžka 10 000 znakov znamená približne 2000 slov a to je už rozsah, ktorý by mal asi stačiť (takmer) každému. Twitter túto možnosť pravdepodobne zaviedol pre ľudí, ktorí chcú na svojich príspevkoch zarobiť a ponúkajú platený obsah určený iba pre predplatiteľov.

Napriek novinkám zostáva budúcnosť tejto sociálnej siete neistá. V posledných mesiacoch ju pre chaotické riadenie zo strany Elona Muska opustilo množstvo zamestnancov, ale aj inzerentov. Sám Musk pripustil, že platforma, za ktorú zaplatil 44 miliárd dolárov, možno skrachuje.

Zdroj: Engadget.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.