Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Žiť udržateľne môže byť naozaj náročné – preto vám to uľahčujeme a prinášame vám tohto sprievodcu udržateľnými darčekmi. Nižšie sa podelíme o obľúbené nápady na darčeky, ktoré potešia nielen oslávenca ale aj prírodu.

1.    Členstvo alebo kurzy

Čo tak potešiť oslávenca členstvom v posilňovni alebo kurzom varenia alebo fotografovania. Napríklad Studio 3000 ponúka nielen atelier na prenájom Bratislava ale aj fotografické workshopy. Znížite tak množstvo papiera, plastu alebo iného materiálu, ktorý by vyšiel nazmar, ak by ste kúpili materiálny darček či kvety. Namiesto toho vytvoríte nezabudnuteľný zážitok prispôsobený záujmom priateľa alebo rodiny. Možnosti sú nekonečné – ochutnávka vína, deň v kúpeľoch či dobrodružný výlet.

2.    Vstupenky na podujatia

Podarujte darček, na ktorý váš kamarát, priateľ či člen rodiny nikdy nezabudne – zážitok! Vzhľadom na to, že mnohé vstupenky sú dnes uložené v telefóne, je to ideálny spôsob, ako darovať nezabudnuteľný darček a zároveň prospieť životnému prostrediu.

Lístok na udalosťZdroj: elements.envato.com
Lístok na udalosť

3.    Bytový kompostér

Kompostér vám umožní zbierať kompostovateľné suroviny aj v tom najmenšom byte – dnes už bez neporiadku a veľkého zápachu. Kompostovať sa dá pomocou dážďoviek, teda vermikompostovanie alebo špeciálnej Bokashi zmesi. Naštudujte si viac a vyberte tú správnu možnosť pre potreby oslávenca.

4.    Fľaša na vodu

Na výrobu opakovane použiteľnej fľaše na vodu sa spotrebuje menej ropy, nahradí všetky plasty, ktoré by ste použili, a tým zníži uhlíkovú stopu a pomôže znížiť plastovú záťaž na skládkach, v oceánoch, potokoch a na ďalších miestach, kde končí plastový odpad. Výbornou voľbou sú vysoko kvalitné a odolné fľaše Hydroflask. Zachráňme spolu korytnačky!

Hydroflask termoska na kávuZdroj: wilderoben.com
Hydroflask termoska na kávu

5.    Voskové obaly na potraviny

Vedeli ste, že obaly zo včelieho vosku sú skvelou alternatívou plastových obalov? Namiesto toho, aby ste si na uchovanie potravín zobrali plastové vrecko, môžete použiť obal z včelieho vosku, ktorý udrží vaše potraviny dlhšie čerstvé. Tieto obaly sú vyrobené zo 100 % organickej bavlny pokrytej včelím voskom a jojobovým olejom. Vďaka tomu sú biologicky rozložiteľné a kompostovateľné. Ak sa obal opotrebuje, je možné ho opäť upraviť pomocou hrudky vosku a žehličky.

6.    Harbeth reproduktory

Na záver sa pozrieme na darček, pre ktorý sa bude musieť siahnuť hlboko do vreciek. Harbeth reproduktory sú momentálne jednými z najkvalitnejších na trhu. Je to investícia na celý život. Samozrejme, sú vhodné len pre hudobných fajnšmekrov. Reproduktory sa vyrábajú na objednávku z kvalitných udržateľných materiálov a s výnimočnou starostlivosťou o kvalitu.

Dúfame, že ste z tohto rôznorodého zoznamu získali inšpiráciu a vyberiete ten správny darček pre svoju milovanú osobu. Pamätajte však, že často sa viac počíta myšlienka, ako samostatný darček.