Google si myslí, že e-mail by mal vedieť viac, než len posielať správy. Spúšťa preto funkciu doplnkov, ktoré umožnia jednoduchšiu prácu s externými službami priamo vo svojom prostredí.

Vystavovanie faktúr, príprava prezentácie, sledovanie zadaných úloh a mnohé ďalšie pravidelné činnosti sa stávajú za pomoci doplnkov jednoduchšími. Nemusíte tak viac opúšťať prostredie Gmailu počas písania e-mailu. Ušetríte vďaka tomu pár minút denne, keď nemusíte otvárať neustále nové okno s aplikáciou, ktorú potrebujete.

Služba zatiaľ neobsahuje veľa doplnkov. Google spoločne s partnerskými firmami na úvod vytvoril niekoľko doplnkov, ktoré sú dostupné. Jedná sa napríklad o doplnky pre Asanu, Trello, Wrike a pár ďalších služieb. Značnou výhodou rozšírení je podpora naprieč platformami. Keď si teda doplnok raz nainštalujete, napríklad na počítači, tak ho máte dostupný aj v aplikácii na mobilnom telefóne.

Vytvárania týchto doplnkov je vcelku jednoduché. Dá sa tak predpokladať, že v priebehu najbližších týždňov pribudnú možno až stovky doplnkov.

Zdroj: Blog Google

Značky: