Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Zalman rozširuje ponuku CPU chladičov o top model CNPS9X Optima

Nový CPU chladič Zalman je vybavený štyrmi teplovodivými medenými trubicami pre priamy odvod tepla (DTH) a poskytuje maximálny chladiaci efekt až do 180 W TDP. Je kompatibilný s väčšinou procesorov Intel a AMD.

Použitý ventilátor chladenia s efektným bielym LED podsvietením sa vyznačuje veľmi tichým chodom, iba 26 dBA, a chladič sa tak riadi medzi najtichšie na trhu. Hluk chladiča pri prevádzke nepresahuje 26 dBA a je nižší než napríklad ticho v študovni, v knižnici (40 dBA), alebo pracovný ruch v kancelárii (50 dBA). Regulácia otáčok je riadená automaticky pomocou funkcie PWM. Lopatky ventilátora majú tvar žraločej plutvy, ktorý napomáha znižovať hlučnosť a vibrácie ventilátora a zvyšuje plynulosť toku vzduchového prúdu.

Chladič Zalman CNPS9x Optima sa ľahko inštaluje, je kompatibilný s väčšinou soketov Intel i AMD a dodáva sa s teplovodivou pastou ZM-STG2M na zvýšenie chladiaceho účinku.

Cena a dostupnosť:

Chladič Zalman CNPS9x Optima je k dostupný prostredníctvom siete internetových obchodov a špecializovaných predajní.  Doporučená koncová cena je 24 EUR vrátane DPH.

Technické údaje CNPS9X Optima

Použité materiály: hliník/meď

Otáčky ventilátora: 600 – 1 500 rpm ± 10 %

Regulácia otáčok: PWM

Hluk: max. 26 dBA ± 10 %

Typ ložiska: Rifle

Hmotnosť: 594 gramov

Rozmery: 123 × 72 × 156 mm

Kompatibilita: Intel LGA 115X/775 a AMD AM4/AM3+/AM3/FM2+/FM2

Značky: