Koncept dvoch displejov sa postupne vytráca z trhu.

Smartfón s názvom UMi Zero 2 nie je zástupcom svetoznámej značky. Zariadenie však pred necelým polrokom zaujalo, pretože malo ponúknuť dva displeje. Štandardný IPS displej by doplnila zadná obrazovka s technológiou elektronického atramentu. Tak, ako to vymysleli Rusi v prípade modelu YotaPhone.

Finálne špecifikácie však prezrádzajú, že čínsky výrobca od týchto plánov upustil. UMi Zero 2 bude cenovo atraktívny a dizajnovo štýlový telefón, avšak zaradí sa do dlhého radu štandardných modelov. Aj napriek tomu, že má konštrukciu, ktorá je podľa výrobcu odolnejšia ako titán alebo oceľ a jej chrbát lemuje koža.

Smartfón ponúkne 5,2-palcový Super AMOLED displej s rozlíšením 2560 × 1440, procesor MediaTek Helio X20 a 4 GB operačnú pamäť. Úložisko má kapacitu 64 GB, operačný systém je Android. Ako sme v prípade čínskych smartfónov zvyknutí, lákadlom je cena – necelých 300 EUR za takto vybavený telefón je veľmi dobrá ponuka. Oficiálne uvedenie na náš trh však nečakajte a pokiaľ by UMi Zero 2 nemal pôvodne obsahovať e-ink displej, ani by sme o ňom nepísali.

UMi Zero 2 nakoniec e-ink displej neponúkne. Chce zaujať dizajnom

UMi Zero 2 nakoniec e-ink displej neponúkne. Chce zaujať dizajnom

Zdroj: Android Authority

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit