Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Unikátne multizariadenie pre domácnosť – „Designed in Slovakia“. Slovenskí vývojári pokročili v konvergencii inteligentných zariadení pre domácnosť.

Unikátne multi zariadenie – Antik Nano3 Giga spája televízny 4K set-top box so switchom, prístupovým bodom pre domáce wifi a hubom pre inteligentnú domácnosť, všetko ovládateľné cez bluetooth s prípravou na riadenie hlasom.

Osadzovanie konektorov pred finálnou kompletizáciou Antik Nano 3 Giga na
výrobnej linke Antiku v Shenzhene, juhovýchodná Čína

Vývojárske laboratórium Antik Technology v Košiciach odovzdalo do sériovej výroby unikátne zariadenie pre domácnosť novej generácie pod názvom Antik Nano3G. Kombinuje v sebe televízny set-top box s najvyšším rozlíšením 4K/UHD s gigabitovým prepínačom (switch) pre pripojenie napríklad IP telefónu či ďalšieho boxu, prístupovým bodom (AP) pre vytvorenie domácej wifi siete, hubom pre riadenie zariadení v inteligentnej domácnosti a bluetooth vysielačom. Ten je možné využiť napríklad pre moderný diaľkový ovládač, ktorý nemusí byť vôbec namierený na set-top box ako bežné zariadenia alebo pre ovládanie všetkých zariadení ľudským hlasom. Antik Nano3 Giga bude na Slovensku dostupný na konci mesiaca máj 2019.

Príprava dosiek plošných spojov pred testovaním a finálnou kompletizáciou
Antik 3 Giga na linke Antiku v juhovýchodnej Číne.

„Chceli sme ľuďom priniesť za tie isté peniaze oveľa viac hodnoty ako doteraz. Do jedného výrobku sme teda umiestnili najčastejšie požiadavky súčasnej domácnosti,“ vysvetľuje Igor Kolla, generálny riaditeľ Antik Technology. „Vďaka tomu, že máme pod kontrolou celý vývojový reťazec od dizajnu elektroniky, softvéru na spodnej vrstve až po používateľské rozhrania a obaly, vieme ako jediní na trhu kompletne prenášať požiadavky klientov rovno do
výsledného produktu. Výrobná kapacita, ktorú riadime v Číne zasa prináša úspory pre výslednú cenu produktu až tak, že zákazník oproti nákupu všetkých zariadení samostatne pri multi zariadení Antik Nano3 Giga ušetrí až desaťnásobne.“

Testovanie Antik Nano 3 Giga pred finálnou kompletizáciou na výrobnej linke
Antiku

Nano3 Giga bude dodávaný pre všetkých klientov optických sietí Antik Telecom s vernostnou zľavou už za 49 eur (štandardná cena aktivácie je 99 eur). Celý box je ovládaný výkonným štvorjadrovým procesorom s výkonom až 15000 DMIPS. Elektronika je vtesnaná do malých rozmerov približne 12 × 12 × 3 cm, pričom jednoduchosť ovládania dopĺňa aj zabudovaný displej na zobrazenie aktuálneho stavu, presného času alebo práve sledovanej relácie. Existujúci klienti TV služieb v optických či bezdrôtových sieťach Antiku si môžu svoj starší box vymeniť za nový Nano 3 Giga za zvýhodnený vernostný poplatok už 49 eur (štandardný poplatok 69 eur). Antik bude podobne inovovať aj svoje zariadenia pre satelitné a DVB-T/T2 siete.

 

Značky: