Novinky budú predstavené na výstave IFA v Berlíne.

O 3 týždne sa uskutoční tlačová konferencia spoločnosti Sony, ktorá na výstave IFA predstaví nové prírastky do rodiny smartfónov Xperia. Už dlhodobo sa špekuluje o tom, že výrobca oznámi novú vlajkovú loď Xperia XZ1, ktorá bude dostupná aj v menšom prevedení s prívlastkom Compact. A hoci sa v súvislosti s týmito telefónmi spomína, že by mohli mať o poznanie menší rámik nad a pod displejom, uniknuté fotografie tomu nenasvedčujú.

Fotografie webu Digi-wo zverejnil na svojich stránkach aj známy Xperia blog. Fotky zachytávajú celkovo tri telefóny – zástupcu strednej triedy Xperiu X1 a vlajkové lode Xperia XZ1 a XZ1 Compact. V prípade Xperie X1 unikli fotografie prednej aj zadnej strany, ktoré prezrádzajú, že novinka opäť ponúkne displej bez bočných rámikov. Kvôli tomu však musel výrobca zakomponovať snímač odtlačkov prstov na zadnú stranu. V prípade telefónov Sony Xperia sa tak stalo prvýkrát.

Sony Xperia X1 spredu aj zozadu. Zdroj: Digi-wo 

Vlajkové lode Xperia XZ1 a XZ1 Compact si môžete na uniknutých fotkách pozrieť iba spredu. Pokiaľ je na fotografiách zachytený finálny dizajn telefónu, nová vlajková loď sa nakoniec nebude výraznejšie odlišovať od minuloročného modelu a ponúkne aj klasický rámik nad a pod displejom. V porovnaní s fotkami modelu Xperia X1 si všimnite aj viditeľný rámik po bokoch displeja, ktorý je ešte stále nutný pre zabudovanie snímača odtlačkov prstov do bočného napájacieho tlačidla. Takto umiestnená čítačka odtlačkov prstov je špecifickou vlastnosťou vlajkových lodí od Sony.

Čo sa hardvérových parametrov týka, vlajkové lode by mali podľa nepotvrdených informácií ponúknuť procesor Snapdragon 835 a 4 GB RAM / 64 GB úložisko. Xperia XZ1 bude mať 5,2-palcový Full HD displej a menší model XZ1 Compact ponúkne už štandardný 4,6-palcový displej s HD rozlíšením. Operačný systém Android by mal byť dostupný vo verzii 8.0 a telefóny by mali ponúknuť 19 Mpx fotoaparát s rovnakými funkciami ako Xperia XZ Premium. Uvidíme, či v tomto smere Sony predstaví nejaké novinky. Xperia X1 má mať 5-palcový Full HD displej a procesor Snapdragon 660 so 4 GB RAM.

Vľavo Sony Xperia XZ1, vpravo Sony Xperia XZ1 Compact. Zdroj: Digi-wo

Zdroj: Xperia blog

Prečítajte si aj:

Recenzia Sony Xperia XZ Premium: Prémiový telefón, v každom smere

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit