Už o necelý týždeň Google na svojom chystanom evente oficiálne predstaví druhú generáciu smartfónov rady Pixel. Všetky dôležité parametre sú vďaka úniku informácií známe už dnes.

Oboznámiť sa s parametrami nových high–end smartfónov, ktoré budú konkurovať tým najlepším, sa môžeme vďaka údajne spoľahlivému zdroju renomovaného portálu Android Authority. Redaktori tohto technologického portálu si dokonca pre istotu uniknuté špecifikácie potvrdili u ďalšieho nezávislého zdroja, preto niet pochýb, že Google Pixel 2 a Google Pixel 2 XL budú v sebe ukrývať nasledovné:

Google Pixel 2 XL

Začneme väčším z dvojice súrodencov. Poháňaný bude tým najlepším, čo momentálne americký Qualcomm ponúka. Ide o špičkový procesor Snapdragon 835, ktorý sa skrýva napríklad aj v útrobách Samsung Galaxy Note 8 či Sony Xperia XZ Premium. Čo sa internej pamäte týka, novinka bude k dispozícii v dvoch variantoch a to 64 GB, respektíve 128 GB. Čo zatiaľ presne známe nie je, je veľkosť uhlopriečky displeja. Vie sa však, že bude po stranách jemne zaoblený, bude mať QHD rozlíšenie a jeho pomer k telu smartfónu sa bude pohybovať medzi 80 – 85% (prvá generácia má tento pomer na úrovni 71,2%). Zaujímavou novinkou bude podpora e-SIM, ktorá znamená koniec pre štandardné SIM karty. Štandardný slot pre SIM kartu napriek tomu zatiaľ chýbať nebude.

Bude druhá generácia Google Pixel vyzerať takto? Už čoskoro sa to dozvieme

Milovníci hudby môžu mať zmiešané dojmy, keďže Pixel 2 XL na jednej strane dostane do vienka dvojicu stereo reproduktorov, no na strane druhej príde o 3,5 mm jack konektor. Google síce pribalí do krabice aj slúchadlá s USB–C konektorom, pravdepodobne tak ale nespraví na všetkých trhoch. O viac ako jednodňovú výdrž na jedno nabitie sa má postarať batéria s kapacitou 3 520 mAh. Gorilla Glass 5 a stupeň ochrany ip67 proti vode a prachu sa postarajú o dostatočnú odolnosť novinky. Neznámou ostáva kvalita dvojice kamier. Vzhľadom na to, že do momentu predstavenia tohtoročných iPhonov boli Google Pixel spolu s HTC U11 považovaní za najlepšie foto–smartfóny súčasnosti, sa jednoznačne máme na čo tešiť.

Google Pixel 2

Väčšinu parametrov zdedí od svojho robustnejšieho brata. Snapdragon 835, 64 a 128 GB interné úložisko, podpora e–SIM, IP 67, Gorilla Glass 5, žiadny 3,5 mm jack a dvojica stereo reproduktorov. To všetko je totožné, no poďme na rozdiely. Google Pixel 2 je menší a aj preto dostane do vienka displej s Full HD rozlíšením či batériu o kapacite 2700 mAh. Žiadne ďalšie zásadné rozdiely údajne čakať nemáme.

Obe novinky prídu samozrejme na trh s najaktuálnejším operačným systémom Android vo verzii 8.0 Oreo. Všetky ďalšie parametre, vrátane presného dizajnu, veľkosti RAM i kvality fotoaparátov, sa dozvieme už čoskoro na prezentácii naplánovanej na 4. októbra. Google sa na nej okrem nových vlajkových lodí chystá predstaviť aj Google Home Mini či Google DayDream View.

Zdroj: Android Authority

 

Mohlo by vast zaujímať:

Google Pixel 2 (XL), Google Home Mini a Google Daydream View: Toto sú novinky, ktoré Google ukáže 4. októbra