Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

ASUS spustil predaj prvého ultratenkého 16-palcového notebooku novej éry ASUS AI PC, modelu Zenbook S 16 (UM5606), ktorý kombinuje výkon a sofistikovanosť.

Prémiový Zenbook S 16 prináša novú funkčnú estetiku a dizajn. Šasi využíva nádherný high-tech keramický hybridný materiál Ceraluminum vo farbách, ktoré sú inšpirované prírodou. Táto úplne nová inovácia sa môže pochváliť bezkonkurenčnou tvrdosťou, ktorá odoláva poškriabaniu a opotrebovaniu.

Zenbook S 16 poháňa najnovší procesor až do AMD Ryzen™ AI 9 HX 370 s grafickým čipom Radeon 890M a výkonom neurónovej jednotky až 50 TOPS. ASUS dokázal vďaka pokročilému CNC frézovaniu zakomponovať do mimoriadne tichého systému chladenia 3D odparovaciu komoru, čo je v takomto tenkom zariadení jedinečné, a zabezpečiť tak maximálny výkon procesora pri až 28 W TDP s minimálnym hlukom. Funkčný dizajn zlepšuje používateľský zážitok vďaka funkciám, ako je dedikovaný kláves Copilot a o 40 % väčší touchpad s formátom 16 : 10 a podporou inteligentných gest.

Pohlcujúcu zábavu a skutočný filmový zážitok poskytuje kombinácia 3K 120 Hz ASUS Lumina OLED displeja a výkonného audiosystému šiestich reproduktorov, čo je nevídaná vlastnosť v takto tenkom notebooku.

Zariadenie spoľahlivo chráni technológia Microsoft Pluton a k dispozícii je tiež nová praktická funkcia Windows passkeys, ktorá umožňuje používateľom bezpečne ukladať prihlasovacie údaje. Notebook ponúka aj zlepšené funkcie biometrického zabezpečenia a ochrany súkromia, ako je rozpoznávanie tváre pre automatické prihlásenie a odhlásenie, adaptívny zámok a adaptívne stmievanie, ktoré poskytuje IR kamera AiSense.

Spojenie umenia a technológií

Zenbook S 16 má nový dizajn a funkčnú estetiku. Využíva nový materiál Ceraluminum, ktorý poskytuje tvrdosť, dotvára ultratenký dizajn a zároveň odoláva času. ASUS strávil štyri roky dolaďovaním farieb, štruktúry a tvrdosti tohto inovatívneho materiálu a výsledok hovorí sám za seba.

Vďaka špičkovej CNC technológii má Zenbook S 16 pozoruhodnú hrúbku len 1,1 cm, pričom v sebe ukrýva komplexný rad špičkových komponentov vrátane pokročilého chladiaceho systému s odparovacou komorou. Zenbook S 16 je jediným notebookom, ktorý v sebe spája takúto elegantnosť a funkčnosť. Zároveň ide o najtenší a najkompaktnejší 16-palcový notebook, čo posilňuje odhodlanie spoločnosti ASUS poskytovať špičkový výkon bez obetovania prenosnosti. CNC obrábanie tiež pomohlo vytvoriť exkluzívny geometrický dizajn mriežky nad klávesnicou a vyrezať mimoriadne veľkú plochu touchpadu. 

Notebook je vyhotovený v dvoch nových farbách, ktoré sú inšpirované prírodou – Zumaia Gray (sivá) a Scandinavian White (biela).

Výkonný a intuitívny

Zenbook S 16 ponúka umelú inteligenciu novej generácie v ultratenkom vyhotovení. Notebook je vybavený najnovšími procesormi série AMD Ryzen AI 300 v kombinácii s až 32 GB rýchlej pamäte RAM a až 2 TB PCIe 4.0 SSD úložiskom. Procesor dosahuje TDP až 28 W a jeho zabudovaný Ryzen AI engine poskytuje výkon umelej inteligencie až 50 TOPS. Vysokokapacitná 78 Wh batéria pomáha zabezpečiť celodennú výdrž.

Zenbook S 16 sa zameriava na poskytovanie jednoduchého, intuitívneho a bezproblémového používateľského zážitku. Klávesnica ASUS ErgoSense obsahuje špeciálny kláves Windows Copilot, ktorý umožňuje jediným stlačením vyvolať Windows AI asistenta. O 40 % väčší a mimoriadne hladký touchpad využíva formát 16 : 10 pre intuitívne ovládanie a jeho väčšia plocha zvyšuje pohodlie a uľahčuje používanie inteligentných gest. Používatelia vďaka tomu môžu bez problémov vykonávať úlohy, ako je rýchle nastavenie hlasitosti zvuku a jasu obrazovky pre bezproblémové sledovanie videa.

Zenbook S 16 sa môže pochváliť aj kompletnou výbavou vstupno-výstupných portov vrátane dvoch USB4 Type-C portov, USB 3.2 Gen 2 Type-A portu, HDMI 2.1 výstupu, čítačky SD kariet a kombinovaného audio jacku. WiFi 7 s funkciou ASUS WiFi Master Premium zaručuje najrýchlejšie a najspoľahlivejšie pripojenie, nech ste kdekoľvek.

Pohlcujúce audiovizuály

O pohlcujúci a realistický obraz sa stará veľký a jasný ASUS Lumina OLED displej s rozlíšením 3K a obnovovacou frekvenciou 120 Hz. Ponúka certifikáciu Pantone Validated a DisplayHDR True Black 500 a má 100 % pokrytie gamutu DCI-P3, čo zaručuje živé a špičkové podanie farieb a skvelý zážitok z HDR obsahu.

Skutočný filmový zážitok dotvára výkonný audiosystém so šiestimi reproduktormi a certifikáciou Harman Kardon, čo je pozoruhodná výbava v takom tenkom zariadení. K dispozícii sú dva vysokofrekvenčné výškové reproduktory a štyri nízkofrekvenčné woofery, ktoré poskytujú viacrozmerný zvuk Dolby Atmos. Výsledkom je audiovizuálny zážitok, ktorý je skutočne pohlcujúci, neuveriteľne realistický a filmom, hrám a hudbe dodáva zvýšené emócie.

Tichý a bezpečný

V prípade Zenbooku S 16 sa venovala osobitná pozornosť zníženiu hlučnosti. Pokročilý 3D chladiaci systém s odparovacou komorou a dvoma ventilátormi Iceblade umožňuje dosiahnuť chladenie s hlučnosťou pod 25 dB. Zároveň sa dokáže automaticky nastaviť na využitie plného výkonu pri 28 W TDP. Atraktívne navrhnutá geometrická mriežka nad klávesnicou maximalizuje prúdenie vzduchu a minimalizuje riziko vniknutia prachu alebo nečistôt.

Bezproblémové zabezpečenie a ochrana súkromia používateľov sú najvyššou prioritou, preto Zenbook S 16 podporuje funkciu Windows passkeys a využíva technológiu Microsoft Pluton, ktorá integruje najmodernejší hardvér, firmvér a softvér na ochranu pred hrozbami. Windows passkeys využívajú rozpoznávanie tváre pomocou Windows Hello na bezpečný prístup k prihlasovacím údajom, takže si nemusíte pamätať heslá ani iné súkromné údaje.

Rozpoznávanie tváre pomocou Windows Hello umožňuje infračervená kamera ASUS AiSense. Táto kamera podporuje aj pohodlnú funkciu Adaptive Lock, ktorá monitoruje prítomnosť používateľa a uzamkne notebook, keď sa používateľ vzdiali. Funkcia Adaptive Dimming zvyšuje súkromie tým, že stlmí obrazovku, keď sa používateľ nepozerá na obrazovku.

Cena a dostupnosť

Novinka ASUS Zenbook S 16 (UM5606) je na našom trhu k dispozícii od 2 299 eur.

Značky: