Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Lenovo na veľtrhu MWC 2023 predstavila svoje najnovšie počítačové riešenia, ktoré pomáhajú využívať rozptýlené hybridné pracovné štýly a poskytujú pokročilé funkcie, ktoré umožňujú používateľom plniť rôzne požiadavky a potreby.

Najnovšie PC riešenia, ktoré zahŕňajú progresívnu a modernú filozofiu dizajnu, vrátane komplexnej aktualizácie celého portfólia ThinkPad, sa zameriavajú na zlepšenie výkonu systému, zvýšené využívanie udržateľnejších materiálov a pokračujúce vylepšovanie používateľského zážitku. Notebooky ThinkPad Z13 a Z16 druhej generácie vylepšujú kľúčové oblasti hardvérovej a softvérovej funkčnosti, aby pomohli používateľom zachovať si kreatívny náskok. ThinkPad Z13 tiež predstavuje nový vrchný kryt Flax Fiber s použitím materiálov na bio báze1 pre jedinečný individuálny vzhľad a pocit. Spoločnosť Lenovo tiež predstavilo prepracovanú štvrtú generáciu ThinkPad X13 a X13 Yoga s tenšími rámčekmi, novými farbami, materiálmi a funkciami pre uľahčenie hybridnej práce a mobility. Portfólio ThinkPad pre rok 2023 je doplnené o štvrtú generáciu notebookov ThinkPad T14s, T14 a druhú generáciu T16 spolu so štvrtou generáciou ThinkPad L13, L13 Yoga, L14 a L15, ktorá je určená pre podniky so širokým spektrom potrieb v oblasti mobilných počítačov.

Hodnotovo orientované firmy, ktoré hľadajú funkcie zamerané na produktivitu, si môžu vybrať piatu generáciu ThinkPad E14 s novými displejmi 16:10 alebo nový 16-palcový model ThinkPad E16. Častým cestovateľom sa bude páčiť dodatočná ochrana poskytovaná novým puzdrom ThinkPad Professional Sleeve, ktoré je dostupné v 13- a 14-palcovej veľkosti na podporu širokého výberu notebookov. Vysoko všestranný monitor ThinkCentre Tiny-in-One Gen 5 ponúka vylepšené audiovizuálne možnosti a prepracované funkcie schopné podporovať viaceré pracovné scenáre. A napokon si spotrebitelia môžu vychutnať flexibilitu, ktorú ponúka najnovší IdeaPad Duet 3i, odnímateľný notebook s operačným systémom Windows 11, ktorý plynulo prechádza medzi véčkovým a tabletovým režimom. Alebo si môžu vychutnať ekosystém ChromeOS s najnovším chromebookom IdeaPad Slim 3, ktorý obsahuje celý rad vylepšení v oblasti zvuku, vizuálu a pripojenia.

Dnes predstavené produkty môžu byť k dispozícii aj ako súčasť modelu Lenovo TruScale Device as a Service (DaaS), ktorý organizáciám ponúka širokú škálu riešení digitálneho pracoviska, flexibilné možnosti platieb a možnosť jednoduchého škálovania IT v súlade s ich vyvíjajúcimi sa obchodnými potrebami. Na ďalšie zvýšenie produktivity a zníženie nákladov môžu spoločnosti nasadiť Lenovo Premier Support Plus2. Toto komplexné riešenie prediktívnej podpory ponúka balík služieb, ktorý využíva aj poznatky umelej inteligencie založené na technológii Lenovo Device Intelligence, aby pomohol IT tímom predvídať a predchádzať výpadkom zariadení v rámci globálnej flotily.

Nedávny prieskum spoločnosti Lenovo naznačuje, že účelovo orientované IT umožňuje transformáciu pracovnej sily prostredníctvom pozitívneho zapojenia, hybridnej pracovnej flexibility a väčšieho zamerania na skúsenosti zamestnancov v mnohých faktoroch. Dostať z koncových používateľov to najlepšie si vyžaduje riešenia prispôsobené dnešnému svetu hybridnej práce, zamerané na podporu lepšej produktivity a uľahčenie tímovej práce. Najnovšie notebooky ThinkPad od spoločnosti Lenovo demonštrujú inovácie zamerané na človeka, ktoré sú kľúčové pre podporu pozitívnych skúseností zamestnancov, zavádzajú a vylepšujú funkcie, ktoré podporujú nové spôsoby efektívnejšej hybridnej práce a rozvíjajú účelné myslenie, pričom vynakladajú značné úsilie na vytváranie udržateľnejších produktov.

Portfólio ThinkPad zvyšuje zameranie na obehové hospodárstvo

Dizajnérske a inžinierske tímy spoločnosti Lenovo trávia tisíce hodín výskumom inovácií v oblasti výroby, materiálov, energetickej účinnosti, servise a balení, aby pokračovali vo výrobe stále udržateľnejších produktov. Spoločnosť Lenovo sa aj naďalej zameriava na investície do odolnejšieho a udržateľnejšieho globálneho dodávateľského reťazca zvýšením používania trvalo udržateľných leteckých palív a biopalív v lodnej doprave, inštaláciou obnoviteľnej energie vo svojich továrňach a prijatím najmodernejších energeticky účinných výrobných procesov, ktoré pomôžu znížiť emisie uhlíka.

Spoločnosť Lenovo tiež podporuje svojich zákazníkov v plnení ich vlastných cieľov v oblasti udržateľnosti prostredníctvom poskytovania služieb, ako je napríklad služba kompenzácie CO2, ktorá už kompenzovala viac ako 1 milión metrických ton oxidu uhličitého z nákupu počítačov Think, a služba Asset Recovery Service, ktorá už 15 rokov pomáha zákazníkom pri likvidácii ich vyradeného technologického hardvéru.

Po uvedení aktualizovaných notebookov ThinkPad X1 v decembri 2022 predstavuje zvyšok portfólia ThinkPad aktualizované a nové modely, ktoré ďalej rozširujú jedno z najkomplexnejších portfólií notebookov, ktoré sú dostupné. Zvýšené používanie väčšieho množstva recyklovaných materiálov a plastov s obsahom po spotrebe (PCC) vo vybraných komponentoch je v súlade s trvalým zameraním spoločnosti Lenovo na podporu obehového hospodárstva a cieľom spoločnosti Lenovo integrovať do roku 2025 recyklovaný obsah od spotrebiteľov do 100 % PC produktov.

Nasledujúca tabuľka poukazuje na pokračujúce úsilie spoločnosti Lenovo o komplexnú implementáciu udržateľnejších postupov do dizajnu a obalov svojich produktov ThinkPad v notebookoch ThinkPad, ktoré boli dnes predstavené:

Okrem toho sa nová aplikácia Lenovo Commercial Vantage, predstavená v decembri 2022 objaví aj v nových počítačoch ThinkPad série Z, X13, T a L. Intuitívne funkcie obsiahnuté v softvéri Commercial Vantage majú prostredníctvom jasne identifikovaných štítkov a informácií usmerniť a povzbudiť používateľov, aby povolili určité nastavenia, ktoré majú pomôcť znížiť spotrebu energie alebo predĺžiť životnosť komponentov.

ThinkPad inovuje dizajn, výkon a používateľský zážitok

Notebooky ThinkPad Z13 Gen 2 a ThinkPad Z16 Gen 2 zahalené do moderného progresívneho dizajnu sú poháňané najnovšími procesormi AMD Ryzen 7000 Series s grafikou AMD Radeon 700M Series, systémom Windows 11 a možno ich nakonfigurovať s až 64 GB dvojkanálovou pamätou a až 2 TB PCIe SSD, ktorý používateľom pomôže zvládnuť tie najnáročnejšie úlohy. ThinkPad Z13 Gen 2 predstavuje voliteľný nový materiál vystužený prírodnými vláknami, ktorý je pripevnený k hornému krytu zo 75 % recyklovaného hliníka. Tento tkaný materiál z ľanových vlákien je vyrobený zo 100 % poľnohospodárskeho vedľajšieho produktu získaného zo zberu ľanových vlákien.

Charakteristický vzhľad a pocit s elegantnými tenkými a ľahkými tvarmi a ultra úzkymi rámčekmi sa premietajú do väčšej príťažlivosti notebooku ThinkPad. Rýchla a spoľahlivá Wi-Fi 6E3 znamená, že komunikačný panel s kamerou FHD a mikrofónmi s podporou Dolby Voice poskytuje prvotriedny audiovizuálny zážitok pre výkonnú a pútavú produktívnu spoluprácu, najmä pri rozptýlenej pracovnej sile.

Veľký haptický touchpad je umiestnený vedľa ikonického TrackPointu a zabezpečuje pohodlné a presné ovládanie podľa toho, čo preferujete. Dvojitým ťuknutím naň sa otvorí rýchla ponuka TrackPoint, ktorá zobrazí štyri karty ponúk. Tieto karty s ponukami je teraz možné prispôsobiť podľa preferencií používateľa zo zoznamu možností vrátane funkcií fotoaparátu a mikrofónu. Takisto teraz môžete rýchlo nakonfigurovať vybrané nastavenia batérie a preferované nastavenia zvukového zariadenia, ako je Bluetooth® alebo vstavané reproduktory.

Prepracované notebooky ThinkPad X13 Gen 4 a ThinkPad X13 Yoga Gen 4 majú elegantnejšie úzke rámčeky, ktoré zvyšujú pomer obrazovky k telu, a vylepšujú hybridné pracovné funkcie pre častých cestovateľov. Reproduktory Dolby Audio teraz smerujú k používateľovi, čím sa dosahuje pohlcujúcejší zvuk, a v kombinácii s novou voliteľnou infračervenou kamerou s rozlíšením 5 Mpx prináša videokonferencia skutočne kolaboratívny zážitok. Pre ešte väčšie pohltenie hlbokou čiernou a živými farbami je možné X13 Gen 4 nakonfigurovať s novým 13,3-palcovým 2,8K OLED displejom, ktorý podporuje Dolby Vision a je vybavený technológiou Eyesafe®Certified Natural Low Blue Light, ktorá pomáha znižovať namáhanie očí. Bezpečnosť a jednoduchosť používania zvyšuje ultrazvuková detekcia prítomnosti človeka, ktorá dokáže ochrániť pred náhodnými pozorovateľmi stojacimi za vašim ramenom a zjednodušiť prihlasovanie do systému pomocou rozpoznávania tváre prostredníctvom funkcie Windows Hello.

ThinkPad X13 Gen 4 a X13 Yoga Gen 4 môžu byť nakonfigurované s operačným systémom Windows 11 Pro a poháňané najnovšou 13. generáciou procesorov Intel® Core™ s technológiou Intel vPro® a integrovanou grafikou Iris® Xe. X13 Gen 4 možno alternatívne nakonfigurovať s najnovšími procesormi AMD Ryzen radu 7000 s grafikou AMD Radeon 700M Series.

Séria ThinkPad T od svojho pôvodného vzniku v máji 2000 priniesla viac ako dvadsať generácií, pričom každá ďalšia verzia sa zameriava na zlepšenie dizajnu, výkonu a produktivity. Najnovšia generácia naďalej posúva hranice s postupnými vylepšeniami a využíva už spomenuté udržateľné materiály. Nová voliteľná kamera s rozlíšením 5 Mpx a infračerveným rozhraním môže zlepšiť používateľské skúsenosti, pretože hybridná práca zvyšuje potrebu videokonferencií. Vo všetkých verziách je k dispozícii viac možností displeja s nízkym obsahom modrého svetla, ktoré pomáhajú chrániť oči pred namáhaním, vrátane možnosti 2,8k OLED panela, ktorý je teraz k dispozícii v T14 Gen 4 a T16 Gen 2, ako aj v T14s Gen 4.

ThinkPad L13 Gen 4 a L13 Yoga Gen 4 tiež obsahujú možnosť displeja s nízkou úrovňou modrého svetla. Vďaka tomu má nízku spotrebu energie, čo pomáha zvýšiť efektivitu batérie. Najnovšiu sériu L, vrátane L14 Gen 4 a L15 Gen 4, je teraz možné dokúpiť až s 2 TB SSD úložiskom, čo je dvojnásobok kapacity predchádzajúcej generácie.

Aplikácia Lenovo View, ktorá je k dispozícii na vybraných modeloch, poskytuje špičkovú súpravu inteligentných funkcií založených na kamere, ktoré majú používateľom pomôcť odomknúť výkon integrovanej kamery na zlepšenie zážitku z videohovorov a zlepšenie zabezpečenia a digitálneho zdravia. Nastavenia ochrany osobných údajov, upozornenia na zlepšenie stavu očí, automatické vytváranie snímok a algoritmy na vylepšenie videa sú len niektoré z dostupných nastavení, ktoré bezproblémovo fungujú s hlavnými aplikáciami zjednotenej komunikácie.

Puzdro ThinkPad Professional Sleeve s klasickým dizajnom ThinkPad sa dodáva vo veľkostiach 13″ a 14″, aby sa prispôsobilo vhodnému notebooku. Je navrhnuté tak, aby vám uľahčilo dochádzanie do práce. Do ľahko prístupného predného vrecka si môžu používatelia ľahko uložiť telefón, káble a príslušenstvo. Navyše to všetko môžu používatelia robiť pri zvýšenom využívaní udržateľnejších materiálov vďaka nášmu šikovnému použitiu 24 % vegánskej kože a 73 % recyklovaného polyetyléntereftalátu (PET) na vonkajšej strane a 42 % recyklovanej PET podšívky na vnútornej strane.

Séria ThinkPad E dodáva energiu malým a stredným podnikom

Malé a stredné podniky majú ďalšiu možnosť portfólia notebookov. Okrem prémiového a charakteristického portfólia ThinkBook si používatelia uvedomujúci hodnotu, môžu vybrať z najnovšieho ThinkPad E14 Gen 5 alebo nového 16-palcového ThinkPadu E16. Séria E teraz obsahuje displeje s pomerom strán 16:10 so zvýšeným pomerom obrazovky k telu o viac ako 90 % a s novou klávesnicou a väčším dizajnom 115 mm touchpadu môžu mať používatelia pohodlnejší a produktívnejší zážitok.

Ľahšie notebooky sú k dispozícii s operačným systémom Windows 11 Pro a najnovšou 13. generáciou procesorov Intel® Core™ alebo najnovšími procesormi AMD Ryzen™ 7000 Series s grafikou AMD Radeon 610M, pričom ich možno nakonfigurovať s pamäťou s kapacitou až 40 GB, duálnym úložiskom SSD s kapacitou až 2 TB a bezdrôtovým pripojením prostredníctvom voliteľnej technológie Wi-Fi 6E3 pre vysokorýchlostné stabilné bezdrôtové pripojenie. Okrem toho sú notebooky ThinkPad E14 Gen a E16 vďaka 47Whr alebo 57Whr batérii vhodnejšie ako kedykoľvek predtým na mobilitu a hybridné pracovné priestory.

Vylepšený monitor ThinkCentre TIO Gen 5 (22″ a 24″) poskytuje všestrannú flexibilitu All-in-One

Pre všestrannejší zážitok z používania zariadenia typu all-in-one umožňuje tvarový faktor Tiny-in-One (TIO) už tradične modularitu, ktorá umožňuje bezkáblové pripojenie k rôznym počítačom typu Tiny a možnosť výmeny komponentov v prípade potreby. Vďaka tomu je možné monitor a počítač aktualizovať samostatne Najnovšia generácia monitorov ThinkCentre TIO, ktorá ešte viac zvyšuje pohodlie, je vybavená funkciami riadenými používateľmi, ktoré sú orientované na potreby mobilnejšej a hybridnejšej pracovnej sily. Nový monitor ThinkCentre Tiny-in-One Gen 5, ktorý je k dispozícii v 21,5-palcovej a 23,8-palcovej verzii, ponúka vylepšený VoIP audio/vizuálny zážitok prostredníctvom modernizovanej webkamery s rozlíšením 1080p, mikrofónu a dvoch reproduktorov smerujúcich k používateľovi. Obe verzie monitorov majú 3-stranný bezokrajový sRGB FHD displej využívajúci technológiu prirodzeného nízkeho modrého svetla na optimalizáciu pohodlia očí a sú k dispozícii s 10-bodovým dotykovým displejom4, ktorý tiež podporuje používanie pera stylus5.

Produktový rad ThinkCentre TIO je modulárny vo svojom dizajne a obsahuje zadnú priehradku so vstavaným konektorom 3 v 1, do ktorého možno stolovú jednotku Tiny jednoducho zasunúť a vysunúť a pripojiť k monitoru bez potreby akéhokoľvek kábla. V rámci vynoveného dizajnu bol nový ThinkCentre TIO Gen 5 vylepšený tak, aby teraz okrem štandardného ThinkCentre Tiny podporoval aj vysokovýkonné pracovné stanice ThinkStation Tiny. Bez ohľadu na to, ktorá jednotka počítača je pripojená, otočné, vetrané dvierka na priehradke ju zakrývajú a chránia, čím zabezpečujú čistý, elegantný vzhľad pri pohľade zozadu. To je dôležité najmä pre recepcie, kiosky, pracovné stanice na vozíku a rotujúce call centrá. Pre ďalšiu ochranu prenosného systému ThinkCentre TIO Gen 5 je doň integrovaný duálny zámok Kensington Lock, ktorý zaisťuje monitor aj pripojený počítač Tiny na mieste, čo je užitočné najmä vtedy, keď je systém nasadený v nemonitorovanom verejnom prostredí, ako je napríklad stánok na výstave alebo v knižnici.

Novinkou pre túto generáciu je aj to, že ThinkCentre TIO Gen 5 obsahuje zadný port HDMI aj DisplayPort, čo umožňuje rozšírenú kompatibilitu až s dvoma ďalšími externými počítačmi, či už ide o notebook, pracovnú stanicu typu tower alebo iný stolový počítač. Monitory ThinkCentre TIO Gen 5 obsahujú aj mnohé z generačných aktualizácií dizajnu, ktoré boli nedávno predstavené pre rad monitorov Lenovo ThinkVision™ série T. Novinkou je ergonomický stojan so širším rozsahom zdvihu, nové tlačidlo joystick na konfiguráciu nastavení zariadenia, dedikované tlačidlá VoIP na prednej strane monitora na jednoduché ovládanie hlasitosti a inteligentný semafór, ktorý sa pri zapnutej kamere rozsvieti na červeno, aby upozornil ostatných, keď je používateľ na virtuálnom stretnutí. Tieto monitory sú balené do ekologickej papierovej krabice. Okrem toho je možné pridať aj službu Lenovo CO2 Offset Service, ktorá organizáciám pomôže kompenzovať emisie uhlíka spojené s týmito monitormi. 

IdeaPad Duet 3i prináša dvojitú funkcionalitu v elegantnom balení

Štíhly, štýlový a prenosný IdeaPad Duet 3i najnovšej generácie ponúka pôsobivý nový displej, výkonný nový procesor Intel v kombinácii s inteligentnejšími funkciami, ktoré z neho robia ideálny odnímateľný prenosný notebook za dostupnú cenu.

IdeaPad Duet 3i je ideálny pre študentov a ľudí, ktorí robia viac úloh naraz, a potrebujú všestranné, a prenosné zariadenie pre prácu na akomkoľvek mieste. Je ľahký, tenký len 8,9 mm a ľahko sa mení medzi režimom notebooku, tabletu a pera. Vďaka možnosti odpojiť obrazovku od klávesnice môžu používatelia pohodlne pracovať v menších priestoroch pomocou možnosti dotykovej obrazovky.

Asi najpôsobivejšou vlastnosťou tohto o niečo väčšieho 11,5-palcového modelu je 2K dotykový displej so 100 % sRGB, ktorý poskytuje živý farebný rozsah a jas 400 nitov, takže si používatelia môžu vychutnať skvelý zážitok zo sledovania v rôznych nastaveniach.

Či už sa študenti zapájajú do online učenia alebo chatujú s priateľmi, vylepšená predná kamera s rozlíšením 5 Mpx a zadná webkamera s rozlíšením 8 Mpx ponúkajú ostrejší obraz s podporou zvuku Dolby Audio, ktorý poskytuje všestranne lepší zážitok. V tejto generácii ponúka plynulejší výkon aj voliteľné pero Stylus na rýchle zapisovanie poznámok počas stretnutí alebo vyučovania.

Zostaňte sústredení a produktívni vďaka najnovšiemu procesoru Intel, podpore Wi-Fi 6 a až 8,5-hodinovej výdrži batérie s funkciou Rapid Charge Boost, ktorá umožňuje ďalšie 2 hodiny používania po krátkom 15-minútovom nabíjaní7.

Chromebook IdeaPad Slim 3 (14″, 8) poskytuje základné vybavenie na cesty

Pre tých, ktorí hľadajú hodnotné základné vybavenie, ktoré vyhovuje dnešnému čoraz kočovnejšiemu pracovnému a životnému štýlu, je určená nová generácia Chromebooku IdeaPad Slim 3 s procesorom MediaTek Kompanio série 500. Tento 14-palcový notebook, ktorý je vhodný pre neviazaný, ale zároveň vyšší životný štýl, je k dispozícii s dotykovým displejom FHD IPS4. Je tenký a ľahký, pričom váži len 1,3 kg a ponúka celodennú výdrž batérie až 13,5 hodiny6, a pripojenie Wi-Fi 63.

V porovnaní s predchádzajúcimi generáciami je tento Chromebook radu 3 vybavený celým radom vylepšených funkcií, ktoré presahujú možnosti jasnejšej obrazovky so 100 % rozlíšením sRGB. Vďaka predným reproduktorom vyladeným technológiou Waves MaxxAudio, plne funkčnému portu typu C, voliteľnou webkamery s rozlíšením FHD s fyzickým krytom a začleneniu špeciálneho tlačidla na stlmenie zvuku je pripravený na prácu, zábavu, štúdium a ďalšie úlohy.

Ceny a dostupnosť:

  • ThinkPad Z13 Gen 2 bude dostupný začiatkom júla 2023 s počiatočnou cenou od 1649€.
  • ThinkPad Z16 Gen 2 bude dostupný začiatkom augusta 2023 s počiatočnou cenou od 1959€.
  • ThinkPad X13 Gen 4 bude dostupný začiatkom júla 2023 s počiatočnou cenou od 1190€.
  • ThinkPad X13 Yoga Gen 4 bude dostupný začiatkom júla 2023 s počiatočnou cenou od 1290€.
  • ThinkPad T14s, T14 and T16 budú dostupné začiatkom júla 2023 s počiatočnou cenou od 1590€, 1345€ a 1390€.
  • ThinkPad L13 a L13 budú dostupné začiatkom apríla 2023 s počiatočnou cenou od 839€ a 980€.
  • ThinkPad L14 a L15 budú dostupné začiatkom mája 2023 s počiatočnou cenou od 775€ a 755€.
  • ThinkPad E14 Gen 5 a E16 Gen 1 bude dostupný začiatkom júna 2023 s počiatočnou cenou od 770€ a 780€.
  • ThinkPad Professional Sleeves bude dostupný začiatkom mája 2023 s počiatočnou cenou od 35€ pre 13-palcovú verziu a od 37€ pre 14-palcovú verziu.
  • Monitor ThinkCentre Tiny-in-One (TIO) Gen 5 bude dostupný začiatkom augusta 2023 s počiatočnou cenou od 299€ pre 22-palcovú verziu a od 399€ pre 24-palcovú verziu.
  • IdeaPad Duet 3i bude dostupný začiatkom júna 2023 s počiatočnou cenou od 479€.
  • IdeaPad Slim 3 Chromebook bude dostupný začiatkom mája 2022 s počiatočnou cenou od 299€.

Značky: