Čínsky výrobca je na to vraj pripravený.

Zakladateľ spoločnosti Huawei, Ren Zhengfei, sa v nedávnom rozhovore vyjadril, že očakáva ďalšie aktivity zo strany vlády USA voči jeho firme. Bloomberg teraz jeho slová potvrdzuje a cituje ministra obchodu USA, Wilbura Rossa, ktorý povedal, že americká vláda pripravuje ďalšie opatrenia.

Vláda USA chce v blízkej budúcnosti zaviesť nové pravidlá, ktoré ešte viac obmedzia obchodovanie amerických firiem s Huawei. Predpokladá sa, že tie môžu čínskemu výrobcovi predávať produkty a komponenty, ktoré sú minimálne zo 75% vyrábané mimo Ameriky a to z hľadiska samotnej produkcie aj intelektuálneho vlastníctva. Ministerstvo obchodu USA chce zvýšiť tento parameter na 90%, takže ak by 10 a viac percent vývoja alebo výroby produktu prebehlo na území USA, firma by s ním nemohla obchodovať s Huawei.

Americká vláda podľa portálu Bloomberg pripravuje aj ďalšie regulácie a nový zákon sa bude priamo dotýkať aj produktov a komponentov, ktoré sú navrhnuté v USA, avšak sú vyrábané inde.

Zhengfei verí, že Huawei je na ďalšie útoky pripravený a prežije ich – aj vďaka skúsenostiam z minulého roka.

Zdroj: CNBC, Bloomberg

Prečítajte si aj:

Aj Huawei bude mať tri vlajkové lode: Takto vyzerá zelená verzia P40 Pro

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit