Mnohí investori a obchodníci si určite všimli, že 20. apríla opäť došlo k halvingu Bitcoinu.

Na trhu stále prevláda všeobecné presvedčenie, že bezprostredne po tejto významnej udalosti sa zmení cena kryptomien. Bitcoin halving má však vplyv na cenu kryptomien až po určitom čase.

Tento rok došlo už k štvrtému halvingu Bitcoinu v rade. Počet Bitcoinov, ktorými sú ťažiari odmeňovaní za svoje úsilie, sa opäť znížil na polovicu, tentoraz na 3,125 z pôvodných 6,25 BTC za blok. Pred vôbec prvým halvingom predstavovala odmena pre ťažiarov 50 BTC.

Čaká nás explózia kryptomien?

Mnohí očakávali, že BTC dosiahne výrazné zisky hneď po halvingu Bitcoinu. Bohužiaľ, ide o mylnú predstavu. Ani v predchádzajúcich rokoch nemali halvingy okamžitý vplyv na cenu a vývoj kryptomien. Obdobie halvingu sa však považuje za skvelú príležitosť na nákup kryptomien, keďže v období do pol roka po halvingu BTC kryptomeny podľa historických údajov vždy dosiahli veľmi pekné zisky.

Napríklad v roku 2020 Bitcoin nasledujúci týždeň po halvingu vzrástol o 12 %. Skutočná explózia však nastala až o niekoľko mesiacov neskôr, keď sa BTC v roku 2013 prekonal svoje nové historické cenové maximu s úrovňou 68 000 dolárov. Túto hranicu však tento rok opäť prekročil, keď si pripísal veľké zisky a prvýkrát sa dostal za hranicu 70 000 dolárov.

Graf Bitcoinu 2011–⁠⁠⁠⁠2024Zdroj: Clickout Media
Graf Bitcoinu 2011–⁠⁠⁠⁠2024

To znamená, že ak bude Bitcoin nasledovať podobný vzorec ako doteraz, mohol by čoskoro dosiahnuť nové cenové maximum. Mnohí odborníci z odvetvia kryptomien predpovedajú, že Bitcoin by ešte v roku 2024 mohol dosiahnuť hranicu 100 000 dolárov. Anthony Scaramucci zo spoločnosti SkyBridge Capital dodáva, že jeho predpoveď na rok 2025 by mala byť pre BTC pozitívna so začiatkom býčieho trendu, ktorý by Bitcoinu mohol zabezpečiť hodnotu 200 000 dolárov.

Nová býčia vlna pre altcoiny

Bitcoin však nie je jedinou kryptomenou, ktorá by mohla v nasledujúcich týždňoch alebo mesiacoch dosiahnuť zisky. V skutočnosti je BTC akýmsi ukazovateľom trendu vo svete kryptomien. Keď sa hodnota Bitcoinu zvýši, väčšina najznámejších kryptomien, ako sú Ethereum, Solana alebo Litecoin, sa tiež pohybuje nahor.

Pre investorov, ktorí sa zameriavajú na investovanie do altcoinov, by teda mohlo byť výhodné prikúpiť svoje kryptomeny už teraz a počkať niekoľko mesiacov, či sa súčasná býčia vlna ešte prehĺbi.

Predpredaj 99Bitcoins umožňuje investorom získať odmeny v BTC

Nová kryptomena 99BTC, ktorej predpredaj sa práve spustil, ponúka investorom lacnejšiu alternatívu Bitcoinu. Táto kryptomena v súčasnosti funguje na blockchaine Ethereum, ale plánuje sa postupne preklenúť na blockchain Bitcoinu a nasledovať štandard BRC-20, aby svojim investorom ponúkla plnohodnotnú alternatívu BTC.

Projekt 99Bitcoins zavádza nový mechanizmus learn-to-earn, v rámci ktorého chce investorov a obchodníkov odmeňovať za vzdelávanie sa o kryptomenách. Ako už názov napovedá, projekt sa zameriava najmä na Bitcoin.

Kryptoprojekt 99Bitcoins a mechanizmus learn-to-earnZdroj: Clickout Media
Kryptoprojekt 99Bitcoins a mechanizmus learn-to-earn

Okrem predpredaja, počas ktorého si potenciálni investori môžu kúpiť natívne tokeny 99BTC za veľmi nízku cenu, vývojársky tím projektu organizuje aj krypto airdrop. Vďaka tomu môžu investori získať kryptomeny zadarmo. Projekt rozdá medzi svoju komunitu celkovo 99 000 dolárov v BTC. Radovať sa bude môcť dokopy 99 investorov.

Investori majú tiež možnosť uzamknúť svoje tokeny v rámci staking poolu a získať atraktívne odmeny v podobne ročného percentuálneho výnosu (APY). V súčasnosti dosahuje miera APY 2 348 %. Táto sadzba sa však neustále mení v závislosti od toho, koľko tokenov bolo v rámci staking poolu uzamknutých.

Projekt však môže predstavovať skvelú príležitosť pre investorov, ktorí by chceli kúpiť Bitcoin, ale nemajú dostatočne veľký rozpočet alebo nechcú príliš riskovať. 99Bitcoins ponúka lacnejšiu možnosť a zároveň sa snaží priniesť svojim používateľom vysokú mieru úžitku.

Navštíviť predpredaj 99Bitcoins

Kryptomeny predstavujú vysokorizikovú investíciu. Pred investíciou do kryptomien vždy vykonajte dôkladný prieskum.

Záver

Ako sme už spomenuli, halving Bitcoinu môže predstavovať príležitosť na nákup kryptomien skôr, ako dôjde k potenciálnemu rastu. Zatiaľ sa tak stalo vždy v troch predchádzajúcich prípadoch halvingu.

A ak sa investorom zdá investícia do Bitcoinu príliš vysoká, môžu využiť príležitosť v podobe 99Bitcoins, ktorá predstavuje alternatívu k BTC a v rámci svojho airdropu rozdáva tiež Bitcoin. Zároveň môžu investori vďaka tomuto projektu získať nové informácie o kryptomenách a niečo sa naučiť prostredníctvom mechanizmu learn-to-earn.

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Clickout Media.

Prečítajte si aj:

Značky: